Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Okçu köyünde yüzde 59 engelli 45 yaşındaki Mustafa Demir, İŞKUR tarafından verilen 'Engelli ve eski hükümlü iş yeri açma hibe kredisiyle aldığı 36 adet koyun alarak hayvancılık yapıp, ailesinin geçimini sağlamaya başladı.

Niğde’nin bor ilçesine bağlı Okçu köyünde, çocukluğunda yapılan iğne sonucu felç geçirip, yürüme engelli olan Mustafa Demir, İŞKUR'un verdiği engelli hibe kredisine başvurdu. Başvurusu onaylanan Demir aldığı 36 bin TL hibe ile 36 tane koyun alarak hayvancılık yapmaya başladı. Yaşadığı sıkıntılı yılların ardından kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşayan Demir, aldığı desteğin hayata adaptasyonu için çok önemli olduğunu söyledi.

Mustafa Demir’i ziyaret eden İŞKUR Niğde İl Müdürü Ali Bingül de kurum olarak bir kişinin daha iş kurmasına katkı verdikleri için çok mutlu olduklarını kaydetti.

İŞKUR olarak engelli ve hükümlülere destek olmaya devam ettiklerini belirten Bingül; “engelli ve eki hükümlülerimiz kendi işini kurmak istediklerinde İŞKUR’a gelerek başvuru yapıyorlar. Yaptıkları başvuru neticesinde başvuruları incelenip genel müdürlüğümüze gönderiliyor. Yapılan incelemede hibe almaya hak kazanan engelli vatandaşlarımıza 65 Bin TL, eski hükümlülere ise 15 brüt askeri ücret tutarında destek veriliyor. Bu verilen hibeler sayesinde vatandaşlarımız kendiişlerini kurup kendi işinin patronu oluyorlar. Engelli ve eski hükümlülerimiz Türkiye İş Kurumuna başvuru yapsınlar, projelerini hazırlasınlar, projeleri hazırlanmadan önce onlardan isteğimiz girişimcilik sertifikalarını almalarıdır” dedi.

Bebek iken yapılan iğne sonrası felç geçirip yürüme engelli olan Mustafa Demir (45); “ İŞKUR tarafından verilen 36 bin TL hibe ile aldığım 36 koyun ile ailemin geçimini sağlıyorum. Verilen hibe ile kendi işimi kurdum ve koyunlarımı çoğaltarak hayvancılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Bebekken doktor tarafından yapılan yanlış iğne sonrası felç geçirerek yürüme engelli oldum. Ama engelliyim diye hayata küsmedim azmettim çalıştım. Çevremizdeki vatandaşlardan İŞKUR engellilere hibe verildiğini duydum ve İŞKUR’a projemle başvurdum. Yaptığım başvuru uygun bulundu ve 36 bin TL hibe aldım ve aldığım hibe ile 36 koyun aldım. Şimdi bu koyunlarımı çoğaltıyorum birazda kendi imkânlarımla koyun alıp çoğalttım” dedi.

Kendisi gibi engelli olan vatandaşlara da bir çağrıda bulunan Demir; “ engelliyim diyerek kapanmasınlar, hayata küsmesinler. Azmetsinler çabalasınlar mücadele etsinler. Benim gibi engelli olan arkadaşlarımız İŞKUR’a müracaat edip proje sunsunlar ve kendiişlerinin patronu olsunlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim