Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu Niğde merkez ve ilçelerde bulunan muhtarlarla yaptığı toplantılara Bor ilçesi ile devam etti.

Bor Belediyesi Yeni Mahalle Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İlçeye bağlı Belde Belediye Başkanları,  Kurum Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri ile Mahalle ve Köy Muhtarları Katıldı.

Bor İlçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarının sorun, istek ve önerilerinin dinlendiği toplantıda açılış konuşmasını Bor Kaymakamı Abdullah Küçük yaptı.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda muhtarların yerinin demokrasi açısından önemine değinen Vali Ertan Peynircioğlu ise “Belediye, Özel İdare ve Köy Tüzel Kişiliği olmak üzere üç tane mahalli idare birimimiz var. Neticede anayasada ifadesini bulan muhtarlık ise köy tüzel kişiliğini temsil etmesi hasebiyle en önemli üç mahalli idari birimimizden birisidir.” dedi.

“ Muhtarlarımıza geniş yetkiler tanınmasının yanında büyük sorumluluklarda verilmiştir.” diye sözlerine devam eden Vali Peynircioğlu;   “442 sayılı köy kanunu eski bir kanundur. Bazı hükümleri belki atıl kalmış olabilir, fakat bu konuda bir revizyon hazırlığı olduğunu bilmekteyiz. Umuyoruz ki Büyük Millet Meclisimize geldiğinde günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak, şartlara uygun bir şekilde uyarlamalar yapılacaktır.

Bunun yanı sıra hepimizin bildiği üzere özel idarelerimizde büyük önem arz etmektedir. Niğde Özel İdaremizde gösterdiği çalışmalarla gerçekten takdire şayan bir özel idaredir. İlimiz geneli ve ilçelerimiz dahil olmak üzere köylerimize bakıldığında gerek alt yapı gerekse üst yapı ihtiyaçların büyük ölçüde tamamlandığını sevinerek görmekteyiz. Bu da aslında İl Özel İdarelerinin kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmasıyla köylerimize hizmetlerin tam anlamıyla ulaşmasını göstermektedir. İlimizde sevinerek görmekteyiz ki gerek Milletvekillerimiz, gerek Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız, Özel İdaremizin Genel Sekreteri ve Personeline kadar bu konuda güzel bir konsensüs sağlanmış, ödenekler ve bütçe imkanları gayet güzel bir şekilde kullanılmış. Bunun sonucunda köylerimizde alt ve üst yapı hizmetleri ile yatırımların faydalı bir şekilde dağıldığını görmekteyiz. Kısacası ilimiz Özel İdaresi verimli bir şekilde çalışmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Toplantımız, sıkıntılarımızı, sorunlarımızı ve önerilerimizi yüz yüze konuşarak dile getirmeyi amaçlamaktadır. İnsan yaşamı devam ettikçe ihtiyaç bitmez. Yeni ihtiyaçlar çıkacaktır. Bundan yıllar öncede ihtiyaçlarımız vardı. Şimdi de var. İlerde de olacaktır. Önemli olan burada bir birlik ve beraberlik içerisinde bu ihtiyaçların, sorunların konuşularak çözüme kavuşturulmasıdır. Bu gün burada toplanmamızın en önemli amacı budur.

Bor ilimizin en büyük ilçesidir bununla birlikte en önemli ilçemiz oluyor. Neden? Çünkü Bor ilçemizin büyüklüğünün yanı sıra kültürel bir kimliği var. Bilindiği üzere Osmanlı zamanından itibaren Bor ilçesinde çeşitli kültürler bir potada erimiştir. Örneğin Osmanlı zamanında barut Bor ilçemizde üretilmekteydi. Barut demek savaşta zafer demektir. Bu nedenle çok önemlidir. Bunu bu günde çok yakından görmekteyiz. Çevremiz ateş çemberi durumunda. Yakın coğrafyamızdaki yaşanan sıkıntıları hepimiz görmekteyiz. Savaş olan coğrafyalardan ülkemize göç etmek zorunda kalan insanların acı verici durumu ortadadır. Bizlerde gerek Suriye’deki gerek Doğu, Güneydoğu ve ülkemizin çeşitli yerlerinde mücadele ediyoruz. Kalleş şekilde yapılan saldırılarda Şehitler veriyoruz. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Savaşı kazanmak, var olmak için gücün ne demek olduğunu işte biz barut örneğinde görüyoruz. Bu gün onun yerini ekonomik zenginlik ve ekonomik bağımsızlık aldı. Bu gün onun yerini milli tank, uçak, gemi ve  milli silahlı insansız hava araçları gibi silahlarımızı üretir hale gelmemiz aldı. Biz ülke olarak topyekûn bir savaş veriyoruz. Savaş, sadece cephede göğüs göğüsse savaşmak değildir.  Aynı zamanda bu dediğim sahalarda da çalışmadır, mücadeledir. Ben bu mücadelede bu vatanın birliği, dirliği ve bağımsızlığı uğrunda savaşan, canını kanını seve seve feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tekrar sevgi saygılarımı sunuyor, toplantımıza hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim