Dünyada 6 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları 2014 yılındaki ilk gösterisini Niğde'de yaptı ve büyük bir beğeni topladı.



Fotoğraf: Selim Gökel
Video: Erdal GÜÇER
Haber: Muharrem TEMEL


Türk Yıldızları geçtiğimiz Cuma günü son provasını yaparak büyük gösterinin hazırlıklarını tamamlamış ve Niğde gösterisinin zamanını beklemeye başlamıştı.  Cuma günü Bor TOKİ kavşağındaki alanda yapılan provaya Niğde halkı yoğun bir ilgi gösterirken, Cumartesi günü yapılan asıl gösteri ise adeta izleyenlerin nefesini kesti. 


BİNLERCE KİŞİ İZLEDİ 

Cumartesi günü saat 14.30'da  Kayseri Havaalanı'ndan kalkan altı uçağın karşılıklı ve alt alta geçişleri, seyredenlerin yüreğini ağzına getirdi. Pilotlarımız havada yaptıkları inanılmaz hareketlerle büyük de bir beğeni toplayarak alkış aldı.

Niğde'de ilk defa yapılan bu hava gösterisi yoğun ilgi görürken, 30 dakika süren gösteriyi binlerce Niğde halkı  seyretti. Niğde - Bor - Sazlıca Yolları, Toki mahallesi civarı binlerce araclardan oluşan misafirler araçlarına yer bulmakta zorlandı. Alana kurulan platformdan Türk Yıldızları yer ekibi de çeşitli sunumlar yaparak izlemenin daha olmasını sağlamak için yönlendirme yaptı. Türk Yıldızları ve pilotları hakkında bilgi verdi. 

Etkinliğe Niğde milletvekilleri başta olmak üzere, protokolün hemen hemen tamamı ilgi gösterdi. Bor Belediyesi çadır kurdu, Türk Yıldızları yer ekibi maket uçak, tişört, şapka ve çeşitli hediyelik eşya sattı. 

Türk Yıldızlarının yapmış olduğu hareketleri büyük bir şaşkınlıkla izleyen bazı vatandaşlar bu gösteride emeği geçenlere teşekkür ederek; "Türk Yıldızlarının Niğde'ye gelmesi büyük bir olay. Böyle güzel bir gösteri ile ayrıca bir aktivite yarattıkları için çok teşekkür ederiz. Bu organizasyonda Niğde Valiliğimizin, Niğde Belediyesinin, Bor Belediyesinin ve  Bor Kaymakamlığının emeği gerçekten çok büyük. Türk Yıldızları 2014 yılının ilk gösterisini Niğde'mizde yapmaları bizde ayrıca bir heyecan yarattı. Yaptıkları hareketler ise gerçekten muazzam güzellikteydi. Soma'da yaşanan maden faciasında ölen işçilerimizi de unutmadıkları için kendilerine bir kez daha çok teşekkür ederiz" dediler.  


Gösteri karşısında duygulanıp göz yaşlarını tutamayanlarda oldu. 
Türk Yıldızları, gösterinin sonlarına doğru Manisa'nın Soma ilçesindeki faciada şehit olan 301 madenci için havada kalp işareti de yaptı. Türk Yıldızları  Melendiz Dağı üzerinden Konya gitmek üzere ayrılırken, dumandan oluşan imzalarını atmayı da ihmal etmedi. 


Niğde - Bor ve çevreden gelen binlerce izleyeci farklı bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadı. Program sonunda Yoğun kalabalıktan dolayı alandan araçlarla ayrılmak da çok uzun zaman aldı. 



VİDEO BİRAZDAN



Editör: TE Bilişim