Niğde Belediyesi, Süleyman Fethi Caddesi’nde başlattığı yenileme ve estetik çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, renkli kaldırım, ağaçlandırma ve asfaltlama çalışmalarının devam ettiği caddede incelemelerde bulundu.

300 YENİ AĞAÇ DİKİLDİ

Niğde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Süleyman Fethi Caddesi’nde biyolojik ömrünü tamamlayan 35 ağacın yerine ıhlamur ve selvi ağacı dikiyor. Süleyman Fethi Caddesi’nin kaldırımlarındaki çalışmalar tamamlandığında, bu bölgede 300 adet selvi ve ıhlamur ağacı dikilmiş olacak.

RENKLİ VE DESENLİ KALDIRIMLAR

Niğde Belediyesi’nin İlhanlı Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde başlattığı renkli ve desenli kaldırım çalışmaları Süleyman Fethi Caddesi’nde devam ediyor.  Diğer kaldırım çalışmalarına göre daha ekonomik olan ve estetik görünümü ile dikkat çeken renkli-desenli asfalt kaldırım çalışmalarını il genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Niğde Belediyesi, Süleyman Fethi Caddesi’nde 934 metre uzunluğundaki kaldırımda 7 bin metrekareden fazla renkli ve desenli kaldırım çalışması yapacak. Caddeye ayrıca 2 bin 500 metre bordür taşı döşenecek.

ŞEHİR ESTETİĞİNE DE ÖNEM VERİYORUZ

Süleyman Fethi Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak altyapı ve üstyapıda elde ettikleri başarıyı, bu alanlarda gerçekleştirdikleri estetik çalışmalarla taçlandırmak istediklerini söyledi.  2009 yılı öncesinde kaldırımlarında yürünemez olan Niğde’yi artık modern ve çağdaş hizmetlerle tanıştırdıklarını anlatan Başkan Akdoğan, “Altyapıda hayal bile edilemeyecek çalışmaların altına imza attık. Üstyapıda Niğde’yi baştan aşağı yeniledik. Bu bağlamda hemşehrilerimizin daha güzel, göze hoş görünen kaldırımı ve çevre düzenlemesi ile modern yaşam alanlarında yaşaması için şehir estetiğine de önem veriyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim