Son zamanda artan terör olayları ve ardından irmeni-kürtçü teröristlerin  kalleş saldırıları bütün yurtta olduğu gibi tepkiler çekerken dün 4 şehit, bugün ise 8 şehit daha verdik.

Haber: Burcu ÇOPUR

Artan terör karşısında vatandaşlar topal hükümetin! terörle mücadele tavrını her ortamda kınıyor.  Teröre karşı ve hükümetin etkisizliğini ve  bilinçli şekilde  toplumsal tepki oluşturmak için Bor İlçesinde bazı esnaflar işyerlerini Türk Bayrağı ile donatmak üzere sosyal medyadan kampanya açtı. 

BAYRAKLARI YARIYA İNDİRİYOR

En ilginç tepki ise Niğde'nin merkeze bağlı Yeşilgölcük kasabasının CHP'li Belediye Başkanından geldi. Yeşilgölcük Belediye Başkanı Hakkı Şengül  yaptığı açıklamada Belediye olarak kasabasında bayrakları yarıya indireceğini açıkladı. 


Başkan Hakkı Şengül'ün açıklması aynen şöyle ; Suudi Arabistan kralı öldü diye üç gün yas ilan edilen ülkemizde bayraklar yarıya indirilirken: Bir askeri bin krala değişmeyeceğimi belirterek, hergün gelen şehit haberlerine duyarsız kalmanin bizim ayıbımız olduğunu düşünerek; yarın  KASABAMIZDA BAYRAKLARI YARIYA İNDİRME KARARI ALDIM. Şehitler ölmez ama ANALAR KUZUSUZ KALIYOR"dedi. 

Diğer yandan vatandaşlar esnaf oda temsilcilerine tepkili. Ülkenin her yerine şehitlerin gelmesine,  her geçen gün artararak şehit verilmesine rağmen  esnaflarımızın bayrak asmamasını teşvik etmeyen Niğde ve ilçe esnaf odalarına tepki gösteriyor. Vatandaşlar, Cuma günleri sektirmeden mesaj çekenler, eften püften konularda mesaj atanlar, sosyal medya da onu bunu beğenen sivil toplum kuruluşlarının teröre ve şehitlerimiz için üyelerine bayrak asmayı teşvik etmemesini ve bayrak asmayan esnafları kınadıklarını  belirttiler. 



Editör: TE Bilişim