Niğde’de  yaklaşık bir saat süren sağanak yağış sonrası şehrin bir çok yerinde ev ve işlerini su bastı.

Haber - Foto: Yasin YURTMEN

Niğde’de bugün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış sonucunda  bir çok ev ve işyerini su bastı. Sokakta ansızın yağışa yakalananlar zor anlar yaşadı.

Niğde’de bugün adeta bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı.  Yaklaşık bir saat süren yağış sonrasında şehrin alt yapısı yetersiz kaldı. Şehrin bir çok yerinde işyerlerini su bastı. Taşan logor kapakları sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı araçlar yolda kaldı.  Yağmurun tahliyesi için Niğde’nin alt yapısı yetersiz kaldı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

İşyerlerini su basan esnaf kendi  imkanları ile işyerlerini temizledi.  Bir çok yerde oluşan su basma olaylarına Niğde Belediyesi itfaiyesi yetersiz kaldı. Niğde Belediyesinin yanında, Afad ekipleride özellikle Derbent kavşağında mahsur kalanlara ve işyerlerini su basan esnafa  yardım etti.

İşyerlerini su basan    bazı esnaflar yetkililere tepki gösterdi.     Yağmura yakalanan vatandaşlar, duraklara ve işyerlerine sığındı. 

HASTANEDE HAYATA DÖNDÜ

Yaklaşık 1 saat etkili olan ve trafik kazalarına da neden olan yağışta yaya olarak ailesiyle evine giden 11 yaşındaki Eylül Küçüksüslü Asma Mevkii'nde sel sularına kapıldı. Eylül'ü kurtarmaya çalışan anne Sevda Küçüksüslü'nün de sulara kapıldığı olayda baba İbrahim Halil Küçüksüslü kızını ve eşini Sudan çıkarmayı başardı. Kızının nefes almadığını ve kalbinin atmadığını fark eden babanın ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, ilk müdahalenin ardından minik Eylül'e ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil Servis'te tedavi altına alınan Eylül'ün duran kalbi doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştı.

Yoğun bakıma alınan Eylül Küçüksüslü'nün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, belediye ekipleri sel sularının tahliyesi için çalışma başlattı.

BOR İLÇESİNDE DE YOĞUN YAĞIŞ VARDI.

Aynı saatlerde Bor İlçesinde de yoğun yağış vardı.  Caddeler akan yağmur suları ile doldu. Bor İlçesinde  herhangi bir işlerini su basma olayı yaşanmadı.  


 

Editör: TE Bilişim