VİDEO GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Niğde’nin sorunlarını gündeme getirdi. AKP iktidarının 16 yıldır kente tek ciddi bir yatırım yapmadığını belirten Gürer, “Niğdelilerin sesi olarak iktidara sesleniyorum: Niğdelilere verdiğiniz sözü tutun, mağdur etmeyin, Niğde’ye sahip çıkın” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz olarak, AKP iktidarının 16 yıldır unuttuğu Niğde’nin sorunlarına dikkat çekti ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. 

BİNALİ YILDIRIM VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI 
TBMM Başkanı Binalı Yıldırım’ın ocak ayında Başbakan sıfatıyla geldiği Niğde’de havaalanı ve Akkaya Barajı’na arıtma tesisi yapılacağı, Tepeköy yolunun da bu yıl içinde bitirileceği yönündeki vaatlerini hatırlatarak, “Aradan bir yıl geçti, 2019 bütçesi geliyor. Bütçeye baktım, havaalanıyla ilgili bir ödenek yok. Bunun yanında, Çiftlik ilçemiz ile Niğde arasındaki Tepeköy yolunu Bakana sordum, 2019 sonuna kalmış. Ne zaman Niğde'ye geldiler, neyi söz verdilerse onu yapmadılar. Onun için de Niğde'de ciddi anlamda hiçbir proje gerçekleşmedi” dedi. 

FABRİKALAR KAPANIYOR 
Niğde’de fabrikaların kapandığını, organize sanayi bölgesinde işçilerin zorunlu izne çıkarıldığını, esnafın mağdur olduğunu, köylerin boşaldığını anlatan Gürer, köy okullarını kapandığını ve öğrencilerin taşımalı eğitime zorlandığını ifade ederek, “On altı yıl boyunca Niğde için yapılmış ciddi hiçbir büyük proje yok. Akkaya Barajı temizlenmedi. Aladağlar'dan Akdeniz'e akan su, ovaya getirilmedi” diye konuştu. 

NİĞDE, ÖNEMLİ YATIRIMLARI, AKP ÖNCESİNDE KAZANDI 
Niğde’nin önemli hizmet ve yatırımlarının AKP iktidarı öncesi dönemlerde aldığına dikkat çeken Gürer, “Demiryolunun CHP zamanında kazandırıldığını, ilk lise, ilk ortaokul ve ilk memleket hastanesinin CHP zamanında açıldığını, Gebere Barajı’nın CHP tarafından yapıldığını hatırlattı. 

AKP ÖNCESİNDE YAPILAN YATIRIMLAR 
Gürer, ilk iplik fabrikasının Demokrat Parti döneminde kurulduğunu anımsatan Gürer, “Akkaya Barajı yapıldı, 1963'te çimento fabrikası açıldı, 1974'te bölgenin en önemli tesisi BİRKO fabrikası açıldı, 1983'te şeker fabrikası açıldı, 1992'de Organize Sanayi kuruldu, aynı dönemde Sosyal Demokrat Halkçı Parti-Doğruyol Partisi döneminde Niğde Üniversitesi kuruldu. Bütün bunlar o dönemde yapıldı” şeklinde konuştu. 

HANİ HAVAALANI, HANİ HIZLI TREN, NEREDE KALDI ÇİNLİLER…
AKP iktidarının 16 yıldır verdiği sözleri yerine getirmediğini kaydeden Gürer, “Niğde havaalanı yok. Niğde Yüksek Hızlı Tren Projesi merkezden geçmiyor, yok. Niğde Tıp Fakültesinin adı var kendi yok, hâlâ hastaları Ankara'ya, Kayseri'ye Adana'ya gönderiyoruz, bizleri arayanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Niğde, Nevşehir'in, Aksaray'ın, Adana'nın, Kayseri'nin arasında en unutulan il durumunda. Niğde'ye gübre fabrikası için on yıl önce gazetelere manşet atıldı, adını hatırlayan yok. "Niğde'ye 2011'de beş yıl içinde 200 Çinli fabrika yapıyor." dendi, ortada fabrika yok. Niğde için her seçim öncesi geliyor bakanlar, başbakanlar, ellerine not veriyorlar, Niğde'ye vaatte bulunuyor ama Niğde'ye yapılan olmadığı için Niğde göç veriyor” ifadelerini kullandı. 

KAYSERİ NEREDE, NİĞDE NEREDE…
18. yüzyılda Niğde’nin Kayseri’ye bağlanmasının gündeme geldiğini, o dönemin ileri gelenlerinin Padişaha "Bizi Kayseri'ye bağlama, biz Kayseri'yle dengiz. Bağlayacaksanız gene Konya'ya bağlayın" şeklinde yazı yazdıklarını hatırlatan Gürer, “Bugün Kayseri nerede, Niğde nerede? Niğdeli hizmet bekliyor, üretici perişan. Yeraltından elektrikle çıkarılan enerji, su borçları nedeniyle çiftçimiz hacizli, ürettiği değer bulmuyor. Tarımsal sanayi Niğde'de geliştirilmiyor. İşçilerimiz eğer belediyelere İŞKUR vasıtasıyla AKP'ye kaydolup işe girmeseler iş diye bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu. 

AKP, NİĞDE’YE SIRTINI DÖNDÜ 
Niğde’nin bu kadar sahipsiz kalmasının 16 yıllık AKP iktidarının Niğde’ye yüzünü dönmesiyle bağlantılı olduğunu anlatan Gürer, 16 yıldır Niğde’den tek bir bakan çıkmadığını, Niğde’nin bakansız bırakıldığını vurguladı. 
Gürer, Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerinden de bahsederek, “Turizmden Niğde pay alacak” denilmesine rağmen bu konuda hiçbir gelişme olmadığını ifade etti. 

GÖLET SÖZÜ HAVADA KALDI 
CHP Niğde Milletvekili Gürer, Karanlıkdere, Himmetli, Darboğaz ve Emirler gibi bazı köy ve beldelere gölet sözü verilmesine rağmen bu sözlerin de yerine getirilmediğini belirterek, şunları söyledi: 

NİĞDELİ AKILLIDIR…
“Niğdeli üretiyor, Niğdeli çalışıyor, Niğdeli hakkını istiyor. Onların sesi olarak iktidara sesleniyorum: Niğde'ye söz verdiğiniz işleri yapın. Niğdeliyi mağdur etmeyin. Niğdeli akıllıdır, zekidir, çalışkandır. En güzeli hak ediyor, Niğde'ye sahip çıkın…”
 
 
 
Editör: TE Bilişim