Niğde’de geçtiğimiz hafta sonu programlı şekilde gün boyu elektrikler kesildi. Elektriklerin kesilmesi ile birlikte tabi Niğde’de sular da kesildi. Niğde Belediyesi’nin su kuyu pompaları elektrikle çalıştığından şehrin büyük bölümüne  su verilemedi.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Elektrikler planlandığı gibi saat 16:00’da geldi. Elektrikler gelmesine rağmen, şebeke suları ertesi gün sabah hafta mesaisinin ilk günü 11:00 gibi akmaya başladı.

Niğde’de elektriklerin kesilmesi ile birlikte, sular da kesiliyor, elektrikler gelince sular saatler sonra geliyor. Çünkü şebekede boşalan borular tekrar dolacak, apartmanların su depolarına kadar gelecek, tazyik olacak,  ardından çeşmelerden akacak. Niğde’de elektriklerin gelmesinin ardından şehrin büyük bölümünün suları ancak ertesi gün akabildi.

İnsanlar hafta başına hazırlık için, banyo, çamaşır vs. bir çok sorun…

Bu durumu sitemize elekronik ileti ve yorumlarla ulaştıran Niğdeli hemşerilerimiz, elektriklerin gitmesinin ardından oluşan su sorununa çözümü de yine Borhaber.net sitemizdeki bir haberimizi örnek göstererek çözüm üretiyorlar.

Niğde’de oturan vatandaşlar, sitemizdeki Bor Belediyesi ile ilgili “Bor'da Su Kesintilerini Önlemek için Jeneratör Alımı” haberimize atıfta bulunarak (Burada Tıklayın) Bor Belediyesi’nin yıllar önce uyguladığı böyle bir çözümü Niğde Belediyesi’nin neden düşünmediğini iletiyorlar.

Elçiye zeval olmaz…

Susuz kaldığından canı çok sıkkın ama dikkatli  okurlarımızın bu çözümüne bir başka katkı da biz yapalım…

Niğde MEDAŞ binasının bahçesinde, patates çiftçisinin elektrik sorunları yaşandığı sırada çiftçiye dağıtılan sonra da onlardan geri toplanan onlarca jeneratör bulunuyor. Üstelik üzerinde, “Kiralık 2. El Jeneratör” yazıyor.

Bahçede bulunan onlarca jeneratörden bir ikisini Niğde Belediyesi kiralasa elektrikler kesildiğinde, kuyu pompalarını çalıştırsa Niğde’nin SUSUZLUĞUna! çare bulunur.


***
Selim Gökel'in Notu; Geçtiğimiz hafta programsız şekilde Bor İlçesinde elektrikler sık sık kesildi. Sık sık geldi ve gitti… Benim evimdeki bir ampul patladı. Bir çok kişinin elektrikli cihazlarının zarar gördüğünü biliyoruz. Sevgili MEDAŞçılar Borlular elektrik ücretlerini başka yerlerdeki kaçak kullananların ki de dahil ederek düzenli olarak kuzu kuzu ödüyorlar, Güneydoğu ile karıştırmayın.




 

Editör: TE Bilişim