Niğdeli Ali'nin oğlu Kenan Uğur, babasının resmen tanınmasını ve köyüne tabela asılmasını istiyor. 



 Niğde Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Durmuş Erhan Yıldız, yaptığı araştırma sonucunda Çanakkale savaşlarında büyük başarı gösteren Seyit Onbaşı’nın arkadaşı Niğdeli Ali’nin, bilinin aksine Tahsin Öztürk olmadığını ispatlamış, bu durum İl Kültür Müdürlüğü ve Niğde Üniversitesi’nden oluşan komisyon tarafından da kabul edilmişti.

 

Bu durumu ilk defa Borhaber.net yayınlamıştı. (TIKLAYIN)

 

 Niğdeli Ali’nin oğlu olarak bilinen 2010 yılında vefat eden  Tahsin Öztürk için bir çok program yapılmış, Niğde Belediyesi, Niğde Valiliği ve çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirmişti.

 

Bu yanlışlığın ortaya çıkmasından sonra Bor İlçesi Kürkçü köyü nüfusuna kayıtlı Niğdeli Ali’nin oğlu  Kenan Uğur yanlışlığından ortaya çıkmasından bu yana hak arayışını sürdürüyor.

 

Kenan Uğur ile Borhaber.net sitesi yöneticisi Selim Gökel görüştü.

 

Çanakkale kahramanı Niğdeli Ali’nin babası olduğunun artık devletin de resmi olarak kabul etmesini isteyen Kenan Uğur her hangi bir para veya farklı bir derdi olmadığını zaten babasının Çanakkale gaziliğinden dolayı kız kardeşinin maaşlı olduğunu,  ancak ailesi ve köyleri için  bu gurur verici durumun resmi olarak kabul görmesini ve köylerinin girişine “ Bu köy Niğdeli Ali’nin köyüdür” tabelası asılmasını istediklerini belirtti.

 


Niğdeli Ali’nin oğlu Kenan Uğur, Tahsin Öztürk’ün ortaya çıkması bu konu ile ilgilenmeye başladığını belirttiği açıklamasında; “Seyit Onbaşının silah arkadaşı, kahraman gazi Niğdeli Ali’nin oğlu Tahsin Öztürk olduğu hakkında yerel basında  haberler çıkmıştı, bunun üzerine bir çok program da  yapıldı. Bunun üzerine bu konuyu öne süren kişilerle görüştüm. Durmuş Erhan Yıldız geldi bu konuyu araştırdı. Askeri arşivler, Üniversite hocaları araştırdı ve Niğdeli Ali’nin Tahsin Öztürk değil, benim babam Ali Uğur lakabı ile Çolak Ali olduğu öğrenildi. Bu yanlışlığı düzeltmek için  Niğde Belediyesi ile görüştüm, Vali Yardımcıları ile görüştüm. Bor İlçe Kaymakamı ile görüştüm bana bu konuda her şeyi yapacağını söylemişti.  Ancak Çamardı İlçesi’ne tayin olmuş. Ben Niğdeli Ali’nin kim olduğunun bilinmesi, resmi olarak bu konunun belirtilmesi ve Köyüme bu konuda bir tabela asılmasını istiyorum, benim başka bir isteğim yok."dedi.



Gerçek Niğdeli Ali'nin oğlu Kenan Uğur konuşmasının devamında ; "Seyit Onbaşı için memleketinde her yıl törenler yapılıyor ama Niğde’li Ali daha bilinmiyor. Bu yapılan yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. Bor Kürkçü köyündeki mezarını geçmişte biz zaten yaptırmıştık.   Seyit Onbaşı ya o dev gibi top mermilerini kaldırmasında yardımcı olanda, o top mermilerinin düşüp de toprağın altından çıkaran da Niğdeli Ali’ydi. Babamın eli Çanakkale savaşında parmakları kopmuş o yüzden köyde Çolak Ali olarak bilinir. Çanakkale Savaşının en önemli gazilerinden Seyit Onbaşının arkadaşı Niğdeli Ali’nin babam Ali Uğur olduğunun kabul edilmesi ve köyümüzün girişine bu konuda bir tabela asılmasını istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için yetkililerden yardım istiyorum” dedi.




NİĞDELİ ALİ'NİN OĞLU OLDUĞU İDDİA EDİLEN TAHSİN ÖZTÜRK İÇİN NİĞDE 'DE BİR ÇOK PROGRAM YAPILMIŞTI. AŞAĞIDA BU PROGRAMLARDAN BİRİNİN VİDEOSUNU İZLEYEBİLİRSİNİZ. 


Editör: TE Bilişim