Niğde belediye başkanı Faruk akdoğan yapılan ve yapılacak projeleri değerlendirirken kamyon garajı, yeni sanayi sitesinin ve Efendibey kentsel dönüşüm projelerinin ikinci ve üçüncü etabının ihalelerinin ve proje çalışmalarını değerlendirdi. 

Başkan Akdoğan üzerinde çalıştıkları projeleri ve daha önceden kesinleşmiş olan projelerin tüm hızıyla devam ettiğini belirtirken Niğde’ye Yeni stadyum ve Yeni Sanayi sitesinin yapımı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi Olarak Her Alanda Çalışmalarımız Devam Ediyor. Altı yıldır hızla devam eden çalışmalarımız 7. Yılda da durmadan hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu anlamda sosyal, kültürel ve belediyecilik adına projelerimizi uyguluyoruz” dedi.

Kamyon Garajı İhaleye Çıkıyor

Başkan Akdoğan; “Seçimlerden önce halkımıza söz verdiğimiz kamyon garajı projemiz vardı. Projelerimizin çalışmaları bitti, yaklaşık maliyetleri hesaplandı ve ihale servisine gönderildi. Kamu ihale servisinden ihale tarihi alındı ve önümüzdeki haftalarda kamyon garajı ihalemizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Belediyeden Yeni Sanayi Sitesi

Belediye fidanlığının bulunduğu yere 300 dükkanlı yeni sanayi sitesi kuracaklarını belirten Akdoğan; “300 dükkanın olacağı ve belediye fidanlığının bulunduğu yere ve onun üzerindeki 60 bin metre araziye 300 dükkanlı bir yeni sanayi sitesi kuracağız. Buraya eski sanayi ve yeni sanayiyi kaldıracağız. Proje çalışmalarımız bu hafta içerisinde bitecektir. Daha sonra bu projenin yaklaşık maliyeti hesaplanıp onu da ihale servisine göndereceğiz. İnşallah bu yıl yeni sanayi sitesinin ihalesini gerçekleştirip onun da inşaatına başlayacağız” dedi.

Yol Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Yol ve alt yapı çalışmalarımız devam ettiğini belirten Akdoğan; “Yol çalışmalarımız şuan Kızılelma evlerinin orada alt yapı çalışmalarını bitirdik üst yapı çalışmalarına başladık onu devam ettiriyoruz. Yine kayardı rekreasyon çalışmasıyla ilgili anıtlar kuruluna proje teklifinde bulunduk. Anıtlar kurulundan müsaadeyi aldıktan sonra 80 dönüm alanı piknik, yaşam ve rekreasyon alanı olarak bu yıl inşaatına başlayacağız. Önümüzdeki yıl buna 100 dönüm daha ilave ederek 180 dönüme çıkartacağız. Bor yolundaki yağmur suları çalışmaları yüklenici firma tarafından devam ettiriliyor. Haziran ayının sonuna kadar bor yolundaki işlerin bitirilip orta refüjler de çiçeklenip hizmete girecek” diye konuştu.

Gençlik Haftasında Belediyeden Beş Konser

Gençlerimiz için 5 konser vereceklerini müjdeleyen Başkan Faruk Akdoğan; “Gençlik haftası nedeniyle Mayıs ayının 19.20.21.22 ve 23 olmak üzere belediyemizin önündeki kent meydanda belediyemiz ve gökkuşağı derneğiyle ortaklaşa düzenlediğimiz beş ayrı konserlerimiz olacak. Önceleri ahilik haftası kutlamalarına kayseri ve Kırşehir belediyelerinden mehteran takımı getirtiyorduk artık Niğde belediyesi olarak isteyenlere mehteran takımını biz göndereceğiz. Belediyede çalışan personellerimizden oluşturduğmuz bir mehteran takımız var” dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesinin İkinci Ve Üçüncü Etabı İhaleye Çıkıyor

Efendibey kentsel dönüşümde bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Başkan; “Efendibey kentsel dönüşüm projemizin ikinci ve üçüncü etabını içerisine alan Bin 602 konutun ihalesi TOKİ tarafından Kamu ihale kurumuna tarih belirlemek üzere geçtiğimiz hafta gönderildi. Bu Cuma günü sanırım bir tarih verilecek. En fazla iki ay içerisinde Bin 602 konutun daha kentsel dönüşüm ile ilgili ihalesi yapılmış olacak. Biz belediye olarak Bin 602 konuttan sonra oradaki hisselerimizin yarısını aldıktan sonra Bin 602 konut içerisinden alacağımız 150 konut içerisine Kale mahallesinde oturan vatandaşlarımızı kale etrafını boşaltma adına onları oraya taşıyacağız. Şuanda inşaatı devam eden binalarımızın ince işi devam ediyor. 20 bloktan oluşan ve 702 konutu temmuz ayının sonunda teslim edilecek. Kentsel dönüşüm ile bir sıkıntımız yok. İnşaatlarımız ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

Kayardı Deresi Islah Çalışmaları Başladı

Kayardı deresi ıslah çalışmaları başladığını anlatan Başkan Akdoğan; “ Tabakana deresi ıslahı çalışmalarıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları devam ediyor ve yüklenici firmada işine başladı. Yeri tamamen teslim edersek dereyle ilgili projemiz tamamlanmış olup dere tamamen ıslah edilmiş olacak” şeklinde konuştu.

Stat 2016 Yılının Sonunda Bitiyor

Akdoğan, “Stat projemizi seçimler nedeniyle bekletiyoruz. Statla ilgili gençlik spor bakanlığı ve müsteşarla yaptığımız görüşmelerde onlar da mevcut stadyumu size hemen verelim bunun karşılığında bir stadyum yapın gibi bir durum var. Bizim stadı mevcut yere değil de Bucakçayır mevkisine yaptırmak gibi bir düşüncemiz var. Bununla hatta başbakanımız 30 Nisan da ilimize geldiklerin uğurlamayı ulaştırma bakanımızla birlikte yaptık. Uğurlamada stadyumumuz iyi değil dendi. Bizde seçimden sonra bir stadyum çalışmamız var dedim ve bakanımızda bizde sizlerin yanınızdayız ne yapılması gerekiyorsa yapalım dediler. Bu yılsonuna kadar hukuki ve yasal işlemleri halledip 2015 yılının sonunda ihaleye çıkıp 2016 yılında da bu stadyumun inşaatını başlatıp 2016 yılının sonunda halkımızın hizmetine sokmayı hedefliyoruz. Bununda olmaması için önümüzde hiçbir pürüz yok” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim