Bor İlçe müftülüğü tarafından organize edilen ‘’Hz.Peygamber (S.A.V) Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım’’temalı 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinin Açılış Programı Bor merkez Sokullu Mehmet Paşa Cami-i bahçesinde gerçekleştirildi.

Haber: Abdurrahim TÜRKASLAN

 

Programa Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük,TBMM. Meclis İdare Amiri Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Garnizon Komutanı Bakım Alb. Erol Çetin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Müftüsü Cafer Kılınç, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, kurum amirleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Sunuculuğunu Bor ilçe vaizi Selman Kızılkaya’nın yaptığı, program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Halaç köyü  Cami-i İmam Hatib-i Savaş GÜNEY Kur'an-ı Kerim okudu. Bahçeli Kasabası Müezzini Yasin YİĞİT günün anlam ve önemini içeren şiir okudu. Bor Sokullu Mehmet Paşa Cami görevlilerinin okuduğu ilahilerin ardından  İlçe Müftüsü Cafer Kılınç bir konuşma yaptı.  ’’MUHABBETTEN MUHAMMED OLDU HASIL. MUHAMMED’SİZ MUHABBETTEN NE HASIL?’’ şiiri ile konuşmasına başlayan Müftü Cafer Kılınç ; "Bu söz burada toplanmamızın gayesini oluşturuyor. Biz O’nun ümmetiyiz. Peygamberimizi anmak ve anlamak için buradayız. Tefrikaya düşmeden, ayrılık gayrılık bilmeden Tevhid ikliminde bir yaşam hedefimiz olmalıdır. Bizi biz yapan değerlere sımsıkı sarılmalı, sevgi eksenli bir gönle sahip olmalı ,’’Birlikte rahmet,ayrılıkta azap vardır.’’ mesajına da kulak vermeliyiz. Huzur İslam’da dır. Haramlar huzur vermez, sıkıntı olur. 9-20 Nisan Kutlu Doğum Haftasının açılışını burada yapıyoruz, 15 Nisan 2016 saat 21:15 Bor Kültür Merkez’inde Niğde İl Müftümüz Allaattin Gürpınar’ın vereceği Kutlu Doğum Konferansı nada  sizleri davet ediyoruz. ’dedi.

Programa katılanlara Peygamberimizin Hadis-i Şerifi yazılı şeker buketi ve çay ikramı yapıldı.



NİĞDE MÜFTÜSÜNDEN KUTLU DOĞUM HAFTASI AÇIKLAMASI

 Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, her yıl nisan ayının ikinci haftası kutlanan kutlu doğum haftasının bu yıl 'Gelin Birlik Olalım' ana temasıyla kutlanacağını söyledi. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlediklerini kaydeden Gürpınar, “Bu kutlu gün için çeşitli programlar icra ediyoruz. Her yıl bir ana temayı öne çıkararak bir yıl merhamet ve merhamet eğitimi, bir başka yıl insanlık onuru, daha önceki yıllarda kardeşlik hukuku gibi ana temaları öne çıkartarak sevgili Peygamberimizin insanlık âlemine sunduğu evrensel mesajlarını geniş kitlelerle paylaşmaya çalışıyoruz. Bu yılda diyanet işleri başkanlığımız ana tema olarak Gelin Birlik Olalım Peygamber Efendimiz Tevhit ve Vahdet konulu ana temayı benimsemiştir. Bu ana tema cidden bugünkü şartlarda gerek ülkemiz gerekse İslam coğrafyası ve insanlık alemi için çok önem arz eden bir temadır. Sevgili peygamberimiz yer yüzüne indirdiği rahmet insanlık alemine şefkat, rahmet ve merhamet ve barış içerisinde yaşaması için en önemli bir mesajıdır. Tevhit ise Allah’ın varlığı birliği peygamberlerin asırlarca insanlık tarihi boyunca insanlık âlemine sunduğu asıl mesajdır. Bu tevhit mesajını kâinatın efendisi sevgili peygamberimiz mühürleyerek en son mesajcısı olarak insanlık âlemine sunmuş ve bizlerde o mesajı bütün insanlarımızla paylaşma gayreti içerisine girmiş bulunuyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşlarda söz konusu hafta ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Gürpınar, "Bu amaçla bugün kutlu doğum haftası açılış programı ilimiz protokolü, din görevlileri ve halkımızın iştirakiyle gerçekleştireceğiz. Bu toplantımız kültür merkezinde sabah saat 09.00’da icra edilecektir. Bunun arkasından her gün bu hafta münasebetiyle konferanslar, paneller devam edecek ve yarın saat 19.30’da derbent yerleşkesinde İslami ilimler fakültesi dekanımızın sunacağı Kutlu Doğum, Tevhit ve Vahdet konulu konferansı icra edeceğiz." dedi. 

Gürpınar, 20 Nisan’da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil'in konferansı ile Kardeşler Camii, Sarıköprü Ulu Camii ve Baloğlu Kur'an Kurslarının açılışlarına tüm vatandaşları davet etti. 


Editör: TE Bilişim