Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, köklü bir geçmişe sahip, potansiyeli çok geniş, çok sayıda imkanı yan yana getirmiş olan güzel Nİğde'de yapılması gereken çalışmalara planlamayla başlamanın fevkalade önemli olduğunu söyledi.



Hazırlamayı amaçladıkları planlamada Niğde Üniversitesinin motor görevi göreceğine dikkati çeken Vali Necmeddin Kılıç, Niğde'nin gelecek 30 yılını yönetebilecek vizyon ve misyonunu genişletecek planlama çalışmalarını başlatmak konusunda daha sonra şunları belirtti.


"Bu bir gerekliliktir" diyen Vali Kılıç, planlama noktasında yapılması gerekli olanları belirtirken; "Kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede neler yapılacağını planlamak lazım. Bu planlamanın da Niğde'deki tüm aktörlerin katılımıyla ortak olarak tespit edilmesi gerekir" dedi.


BİR ÇOK KONUDA STRATEJİK PLANLAR 

Türkiye'de İl bazında, İl Müdürlükleri nezdinde ilk defa Stratejik Planlamayı yapma noktasında Kalkınma Bakanlığıyla da bir ön anlaşma içerisinde çalışmaları başlattıklarına vurgu yapan Vali Kılıç, Niğde'nin bir Stratejik Plana da ihtiyacı bulunduğunu belirterek; "Önce "Tarım Strateji Planı", "Eğitim Strateji Planı", "Kültür Strateji Planı" gibi değişik alanlarda planlama çalışmaları yapılacak. Daha sonra bu çalışmalara yardımcı olarak Avrupa Birliği ile ilişkiler bağlamında Avrupa Birliğine proje gönderecek" diye konuştu.


Yaptıkları projeler noktasında Avrupa Birliğine kaynaklarıyla finansa edebilecekleri bir başka planlama çalışmalarını da başlattıklarına değinen Vali Kılıç, geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Bakanlığından gelen uzmanların, Niğde'deki Kurum ve Kuruluşların seçilmiş, planlamayla görevli olan elemanlara da proje üretme proje döngüsü konusunda eğitim verildiğini, bu eğitim çalışmalarının sürdürüleceğini bildirdi.

Vali Kılıç; "Üniversitemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, mahalli idarelerimizin ve Niğde'deki ileri gelen kişi ve Kurumların tamamının katıldığı, Çalıştayların yapıldığı, çalışmaların yapıldığı ve sonunda görüş birliği olacak şekliyle geleceğe yönelik planlamamız gerekir" şeklinde konuştu.


NİĞDE'YE 30 YILLIK VİZYON VE MİSYON


Bu amaçtan hareket ile Niğde'nin gelecek 30 yılını yönetebilecek vizyon ve misyonunu genişletecek planlama çalışmalarını başlatmak için düğmeye bastıklarını belirten Niğde Valisi Kılıç, yapılması gereken çalışmaları ana hatlarıyla prensip olarak ortaya koyacak olan gelişme planı çalışmalarını başlatmak üzere olduklarının altını çizdi.


Vali Necmeddin Kılıç, Niğde'nin gelecek 30 yılını yönetebilecek vizyon ve misyonunu genişletecek planlama çalışmalarını başlatmak konusunda daha sonra şunları söyledi:

"Hocalarımız, eğitim görevlilerimiz motor görevi görecektir. Bu çalışmalar 1,5 yıl sürecek. Çalışmalara Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Mahalli İdareler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Üniversite hocalarımız, Milletvekillerimiz, seçilmiş olan tüm unsurlar, atanmış olan tüm unsurlar ile birlikte zaman zaman yan yana gelerek bir gayretle Niğde'nin geleceğini planlayacağız.


Böylece Niğde ilinin misyonunu ve Niğde'nin geleceğini belirleyeceğiz. Bu uzun vadeli plan... Orta planlı uygulamada şu olması gerekiyor; Konulan bu hedeflere ulaşabilmek için hangi elemanları kullanacağız.

Bütçemiz ne olacak, bu bütçeyi hangi zaman diliminde harcayacağız, spesifik olarak çok ince noktaların konulacağı stratejik bir plana ihtiyacı vardır.


Türkiye'de İl bazında, İl Müdürlükleri nezdinde ilk defa Stratejik Planlamayı yapma noktasında Kalkınma Bakanlığıyla da bir ön anlaşma içerisinde başlamış durumdayız. Niğde'mizin bir Stratejik Plana da ihtiyacı vardır.

Önce "Tarım Strateji Planı", "Eğitim Strateji Planı", "Kültür Strateji Planı" gibi değişik alanlarda planlama çalışmaları yapılacak. Daha sonra bu çalışmalara yardımcı olarak Avrupa Birliği ile ilişkiler bağlamında Avrupa Birliğine proje gönderecek.


Yaptığımız projeler noktasında Avrupa Birliğine kaynaklarıyla finansa edebileceğimiz bir başka planlama çalışmamız da başladı.


Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Bakanlığından gelen uzmanlar, Niğde'deki Kurum ve Kuruluşların seçilmiş, planlamayla görevli olan elemanlara da proje üretme proje döngüsü konusunda eğitim verildi. Bu eğitim çalışmaları devam edecek."


Editör: TE Bilişim