Hayırlı Ramazanlar…

 

Onbir ayın Sultanı Ramazan ayı bugün başladı. Yılın en uzun günlerinin yaşandığı Ramazan ayındı ilk teravih namazı da dün akşam cami ve mescitlerde kılındı. Vatandaşlar teravih namazı için cami ve mescitlere akın etti. 

 

Müminler, Ramazan ayında bu yıl 30 gün oruç tutacaklar. Bu yıl Ramazan ayının ilk imsak vakti saat:03.32’de başladı. İlk iftar ise bugün saat:20.15’te akşam ezanının okunmasıyla açılacak. 

 

Niğde İl Müftülüğünce belirlenen Ramazan ayı imsakiyesi uyarınca iftar Bor ve Niğde’de aynı vakitte; Çamardı Niğde’den bir dakika once, Altunhisar, Ulukışla, Çiftlik İlçeleri ise bir dakika sonar iftarı açacaklar.

 

Ramazan ayı boyunca verilecek olan Sadaka-I Fıtır miktarı ise 9.25 TL olarak açıklandı. Ramazan bayramı ise 08 Ağustos 2013 Perşembe günü sabah saat:06.32’de bayram namazının kılınması ile başlayacak.

 
BOR BELEDİYESİ'NDEN İFTAR SOFRASI





 İlimiz Bor ilçesinde Ramazan ayının manevi ruhuna uygun etkinlikler gerçekleşecek. 4 Yıldan bu yana sürdürülen iftar geleneği sürdürülecek.

 

 

Yoksullar ve ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar sofralarını şenlendirmek isteyen Bor Belediyesi, Ramazan boyunca en az bin kişiye günlük sıcak yemek dağıtımı yapacak.

 

 

RAMAZAN BOR İLÇESİ’NDE DAHA BİR FARKLI YAŞANIYOR

 

Bor Belediyesinin düzenleyeceği 5. Ramazan Çadırı Kültür Etkinlikleri ilk orucun tutulacağı yarın başlayacak. Ramazan Çadırı Kültür Etkinliklerinde birçok program gösterisinin yer alacağı programlarda vatandaşlara dini ve kültürel bilgiler de sunulacak.

 

 

Ramazan ayının merhamet, sevgi, şefkat, paylaşma gibi erdemlerle Müslümanların manevi kazancının arttığı bir ay olduğunu belirten Belediye Başkanı Sıtkı Erat, "Ramazan ayı boyunca en az bin kişilik yemek ikram edeceğiz.. Yemekler iftar çadırımızda ve çadıra gelemeyecek durumda olan yaşlı ve rahatsız halkımıza da evlerine ulaştırılarak dağıtılacak” dedi.


***

NİĞDE'DE 5. RAMAZAN VE SANAT ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR..


5. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri adı altında gerçekleştirilecek olan Ramazan programları 9 Temmuz Salı günü, teravih namazından sonra başlıyor.


2 Ağustos 2013 tarihine kadar sürecek olan etkinlikler Şahinali Mahallesi Eski Terminal alanında gerçekleştirilecek.

9 Temmuz 2013 Salı günü Dünya Birincisi Hafız Abdurrahman Bozan ve Dünya Üçüncüsü Hafız Hızır Özkök’ün Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayacak etkinlikler, 10 Temmuz 2013 Çarşamba günü Bedirhan Gökçe şiir dinletisi, 12 Temmuz 2013 Cuma günü Orhan Çakmak Türk Müziği Konseri, 13 Temmuz 2013 Cumartesi günü Murat Göğebakan Konseri, 19 Temmuz 2013 Cuma günü Niğde Belediyesi Türk Müziği Korosu Konseri, 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü Mahalli Sanatçılar Konseri, 26 Temmuz 2013 Cuma günü Celalettin Ada Tasavvuf Müziği Konseri, 2 Ağustos 2013 Cuma günü Uğur Işılak Konseri ile sona erecek.

Etkinliklerin 9 Temmuz Salı günü başlayıp 2 Ağustos Cuma günü sona ereceğini  belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, girişin ücretsiz olduğu etkinliklere tüm Niğdelileri davet etti. 


NİĞDE GENELİ CAMİLERDE RAMAZAN PROGRAMLARI


Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Kurumlarının Ramazan ayı münasebetiyle Camilerde aldığı önlemleri kamuoyu ile paylaştı. 

 

Hatimle teravih namazı kılınacak camileri belirten Çınar, “Niğde Merkez Diyanet Sitesi (Rahman) Camii, Bor Merkez Sokullu Mehmet Paşa Camii, Ulukışla Merkez Ak Camide hatimle teravih namazı kılınacağını söyledi. 

 

İl Müftüsü Çınar, Ramazan ayı boyunca müştemilatında iftar verilen Camilerin ise Niğde Merkez Kayırlı Kasabası İbadullah Camii ve Altunhisar İlçesi Bayram Gazi Camii olduğunun altını çizdi.

  

Genel olarak bütün camilerde sabah namazından once ve ikindi namazından once mukabele okunacağına dikkati çeken İl Müftüsü Çınar, bu camilerin ise Niğde Merkez Diyanet Sitesi (Rahman) Camii, Dedelibağ Camii, Sungurbey Camii, Altunhisar Sağlık Camii, Bor Merkez Sokullu Mehmet Paşa Camii, Bor Kör İsmail Camii, Çiftlik Merkez Çarşı Camii, Çiftlik Bozköy beldesi Yeni Camii, Çiftlik Çardak Köyü Yeni Camii, Ulukışla Merkez Fatma Afşin Camii, Ulukışla Merkez Küçüktepe Camii olduğuna işaret etti. 

 

İl Müftüsü Hasan Çınar, kentimiz merkezindeki Dışarı (Hüsamettin) Camiinde 03 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat:13.30’da Kur’an-ı Kerim ziyafeti programının uygulanacağını bildirdi.

  

Ramazan ayında sakal-I şerif ziyarete açılan camii sayısının 11 olarak planlandığına vurgu yapan İl Müftüsü Çınar, 03 Ağustos günü saat:13.30 ve 07 Ağustos günü saat:13.30’da Niğde Merkez Sungurbey camiinde, 02 Ağustos günü saat:13.30’da Alaaddin Camiinde, 04 Ağustos 2013 günü saat:13.30’da Murat Paşa Camiinde, 05 Ağustos 2013 günü saat:13.30’da Kıble Camiinde, 07 Ağustos 2013 günü saat:13.30’da Torbalı camiinde, 06 Ağustos 2013 günü saat:13.30’da Kığılı camiinde, 07 Ağustos 2013 günü saat:12.00-17.00 arasında Altunhisar Merkez Çarşı Camiinde, 06 Ağustos 2013 günü saat:08.00-12.00 arasında ve 07 Ağustos 2013 günü saat:05.00-12.00 arasında Bor Sokullu Mehmet Paşa Camiinde, 07 Ağustos 2013 günü saat:08.00-17.00 arasında Ulukışla Camii Kebir Camiinde sakal-ı şerif ziyaretleri gerçekleştirileceğini belirtti. 

 

İl Müftüsü Hasan Çınar; “Kur’an-ı Kerim nusülünün 1403. yılı münasebetiyle 1403 hatim-143 meal-14 tefsir okuma kampanyası başlatılmıştır. Duası Kadir Gecesinde yapılacaktır. Kampanyamıza katılanlar okudukları hatim, meal ve tefsirleri Müftülüğümüzün 232 34 35 nolu telefonuna bildirebilirler” dedi.

AYHAN ŞAHENK VAKFINDAN İFTAR SOFRASI

 

Doğuş Holding Ankara Koordinatörü ve Ayhan Şahenk Vakfı Niğde Temsilcisi Hasan İkizoğlu; “Merhum büyüğümüz Ayhan Şahenk beyefendinin 2000 yılında emirleriyle başlayan Ramazan programımızın 14. Yılını idrak ediyoruz. Değerli hemşerilerimle 14. Yılda beraber olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

 

Ayhan Şahenk Vakfının Kuru gıda yardımının İlçelerde ve Merkezde devam ettiğini belirten İkizoğlu; “Bu yıl her biri 21 Kilogramlık 2 Bin 800 adet kutular halinde yardım dağıtımına devam ediliyor” diye konuştu.

 

Doğuş Holding Ankara Koordinatörü ve Ayhan Şahenk Vakfı Niğde Temsilcisi Hasan İkizoğlu, Hüdavend Hatun Belediye Sosyal Tesisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamasına devamla şunları söyledi:

“Ayrıca Vakıf Başkanımız Filiz Şahenk hanımefendinin selam ve sevgilerini getirdik. İftar programımız bugün Allah nasip ederse Belediyemizin Sosyal Salonunda geçen yıllarda olduğu gibi yine aynen devam edecek.

 

Öğlen saat:12-13 arası vatandaşlarımız temiz kaplarıyla gelmek kaydıyla öğle yemeklerini alacaklar. Akşam aileleri ile iftarlarını yapacaklar. Ayrıca iftar saatinde vatandaşlarımız bu salonda yine hep beraber iftarlarını açabilecekler. Bu arada bir ricamız olacak.

 

Öğle vakti yemek kaplarıyla gelen vatandaşlar muhakkak paslı, kirli, sararmış, plastik kaplar veya ağzı çok kapalı havasız kavanozlarla gelmemelerini bilhassa rica ediyoruz. Temiz kaplarıyla düzgün bir şekilde ekmekleri ile evlerine gidip yemeklerini iftarlarını açabilirler.”

 




Editör: TE Bilişim