Niğde Belediyesi,  bahar mevsiminin kendisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte sinekle mücadele çalışmalarına başladı. Sinek ve haşerelerin larva dönemi olması nedeniyle startı verilen ilaçlama çalışmaları yaz boyunca devam edecek.

Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilkbaharın gelmesiyle birlikte, vatandaşların yaz dönemini rahat geçirebilmeleri için, şehrin tüm bölgelerinde sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğünün 3 araç ve 6 personelden oluşan ilaçlama ekibi, sinek ve haşerelerin üreme, dinlenme ve yaşama alanlarında ilaçlama çalışmalarının startını verdi. Yaz boyunca devam edecek olan ilaçlama çalışmaları kapsamında durgun su alanları, yeşil alanlar, kanal, gübrelik ve fosseptik gibi alanlarda ilaçlama yapılacak.

Niğde Belediyesinden yapılan açıklamada vatandaşların rahat bir yaz dönemi geçirebilmesi için larva döneminden başlayarak ilaçlama çalışmaları yapıldığı belirtildi. Açıklamada, su birikintileri, apartman bahçeleri ve diğer alanlarda açığa çıkan su birikintilerinin görülmesi halinde Niğde Belediyesinin 444 51 01 numaraları şikayet hattını arayarak bilgi vermeleri istendi.

 

Editör: TE Bilişim