Niğde Müftülüğüne bağlı İbrahim Baloğlu Kur’an Kursu ve Kardeşler Camii açılışı törenlerle yapıldı. 

Selçuk mahallesinde hayırseverler tarafından yapılan İbrahim Baloğlu Kur’an kursu açılışına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı H. Kamil Yılmaz, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde İl Müftüsü Aladdin Gürpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

150 öğrenci kapasiteli İbrahim Baloğlu Kur’an kursuna yapan ve hayır yapan vatandaşlara plaket verildi. Baloğlu Kur’an kursu sonrası Özbelde mevkiinde hayırseverler tarafından yaptırılan Kardeşler caminin açılışı yapıldı. Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Camiyi yaptıran Ahmet ve İsmail Hatipoğlu’nun Ankara’da tedavide olduklarından dolayı açılışa katılamadıkları için açılışa katılan vatandaşlardan dua etmelerini istedi.
Açılış öncesi konuşan Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, “150 yatılı öğrencileri barındırabilecek içerisinde mescidi olan, çocukların eğlence yerleri bulunan, bilgisayar ve hafızlık sınıfı olan Erkek yatılı Hafızlık Kuran kursumuz hayırlı olsun. Minik çocuklar ve hanım kardeşlerimiz içinde yer bulunan bir kursumuza destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İbrahim Baloğlu Kur’an kursunun manevi yönü ve duygusal yönü ağırlıklı olan bir bölge olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hayırsever Baloğlu kardeşlere teşekkür etti.

Başkan Akdoğan, “70 yıllarda buraya böyle açılış değil de temel atma törenine ben gelmiştim ama burası yine Kuran Kursu olarak inşaat temeli atılmıştı. Buranın temel atmasına gelen o zamanın Valisi buradaki temel atma töreninden sonra çok sorunlar yaşadı ve son olarak buradan alınarak merkeze çekildi. Bugün baktığımız zaman Kuran kursumuzun açılışında Niğde Valimiz, İl Emniyet Müdürü ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Müftümüz, Protokol üyelerimiz ve herkes burada. Bu aslında 15 yıl öncesiyle mukassiye ettiğimiz zaman belki bunun kıymetini ve değerinin ne olduğunu çok iyi olacağını anlayacağız. Bu bakımdan bugünlerimizin kıymetini, bu devletimizin, bu hükümetimizin kıymetini bilmemiz gerekir.” dedi.

Akdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Her alanda olduğu gibi inancımızın tam manasıyla yaşatılması dinimizin tam manasıyla öğretilmesiyle ilgili yapılan bu hizmetlerin takdir edilmemesi mümkün değil. Bu bakımdan bu hizmetler, bu eserler ilimizin için insanımız için önemli eserlerdir. Bugün bu kursumuzun yapımında emeği geçen Baloğlu kardeşler Nevzat Baloğlu ve Ahmet Baloğlu kardeşimiz kısa önce rahmetli olan babaları İbrahim Baloğlu adına bu kuran Kursu yapımına vesile oldular. Allah hayırlarını kabul etsin. Bu kapsamdan Baloğlu kardeşlere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kutlu doğum haftasında böyle bir açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı H. Kamil Yılmaz’da bir konuşma yaptı.

Yılmaz, “bugün burada çok anlamlı bir merasim için bulunuyoruz. Bu müessesenin açılışı ve aynı zamanda kutlu doğumunu idrak ettiğimiz Efendimiz için beraberiz. Hz. Peygamber ve Kur’anın oluştuğu bu günde kutlu mekandayız. Kur’an bizim gönüllerimizin ilacı Cenab-ı hakkın rahmet olarak gönderdiği rehber kıldığı ilahi bir mesaj. Ecdadımız tarihler boyu okumayı, yaşamayı, anlatmayı ve cami yapmışsa yanına Kur’an kursu yapmış, caminin içerisine cemaate yetiştirmeyi bilen bir millettir. Namaz kıldıracak insanın bulunması gibi zor zamanlarda yine kendilerine imamlık yapacak hafızlar yetiştirmeyi kendilerine görev addetmiştir” dedi.

Niğde’nin güzelleştiğini ve büyüdüğünü ifade eden Vali Kılıç ise konuşmalarında şunları söyledi; “İlimiz gelişip güzelleşiyor. Yeni kurulan mahalleler, yeni kurulan semtler, alt yapıya ihtiyaç duyuyor, okula ihtiyaç duyuyor, camiye ve kuran kurslarına ihtiyaç duyuyor. Bu hızlı gelişmeye paralel olarak 2 sene öncesinden beri belediye başkanımızla müftü hocanın müşterek ve yoğun bir gayretleri olduğunu gördüm. Belediye başkanımız hem imar planında ibadet hanelerin yerlerini planlıyordu, hem de buradaki arsaların diyanet işleri başkanlığına tahsisi noktasında yoğun bir çaba sarf ediyordu. Bu yoğun bir çabayı da halen devam ettirmekte olduğunu görüyorum. Bu çabaların neticesinde değerli müftümle beraber kıymetli belediye başkanımızın müşterek gayretleri sayesinde hayırsever desteğiyle de bir yılda çok iyi işler yapıldığını ve yapılmakta olduğu izlenmektedir. Bazı insanlar ölümüyle bile hayır işlerler. İbrahim Baloğlu amcamızda onlardan birisiydi. İki tanede hayırlı evlat bıraktı. Ahmet ve Nevzat kardeşler ilimize hayırlı kardeşler. Bu zamana kadar hayırlı olmuşlar, bundan sonrada hayırlı olmaya gayret ediyorlar. Buradan İbrahim Baloğlu amcamızı da buradan yağ ediyorum. Nevzat ve Ahmet Baloğlu kardeşime de bu yaptıkları hayırdan dolayı Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Konuşmalardan sonra İbrahim Baloğlu Kur’an kursu açılışı yapıldı. Kur’an kursundan sonra Özbelde de bulunan Kardeşler camii dualar eşliğinde ibadete açıldı.


Editör: TE Bilişim