Niğde Belediyesi tarafından daha önce şehrin birçok farklı noktasında yapılan ve trafiğin büyük ölçüde rahatlamasına neden olan kavşak çalışmaları devam ediyor. Şehitlik Kavşağı yeni haliyle trafiği rahatlatacak.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, çalışmalar kapsamında trafiğin yoğun olduğu Şehitlik Kavşağında yeni bir dönel kavşak çalışması başlattıklarını açıkladı. 

 

Medaş kavşağı olarak bilinen şehir girişlerinden biri olan Şehitlik Kavşağında Niğde Belediyesi tarafından başlatılan düzenleme kapsamında dönel kavşak yapımı başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Bor yolu olarak bilinen Atatürk Bulvarı, Eski Fertek Yolu olarak bilinen Gazeteci İsmet Sayın Caddesi ve Alpat sokağın birleşim noktasında oluşturulacak büyük kavşak şehrin ikinci büyük kavşağı olacak. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Şehitlik Kavşağı çalışmaları öncesi STK'lar ile düzenlediği toplantıda konuyla ilgili görüş ve önerileri dinlemişti.

 

Niğde Belediyesi trafik akışını rahatlatmak için hız verdiği çalışmalarına devam ediyor. Şehrin birçok farklı noktasında kavşak çalışmasını hayata geçirerek trafik akışını rahatlattıklarını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bilindiği üzere daha önce bazı alanlarda kavşak çalışmaları gerçekleştirmiştik. Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde trafik akışını rahatlatmak amacıyla sinyalizasyon sistemlerinde de düzenleme yapıldı. Derbent Kavşağında geçtiğimiz yıllar içerisinde yaptığımız kavşak çalışmaları trafiği daha da rahatlattı ve vatandaşımızdan ilgi gördü” dedi. 

 

Şehitlik Kavşağı düzenleniyor

Şehir girişi Niğde Şehitliği önünde yer alan ve Belediye Meclisi kararıyla Şehitlik Kavşağı olarak adlandırılan bölgede başlatılan çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Yeni bir dönel kavşak çalışması başlattıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “İnşallah bu çalışmanın neticesinde de trafik akışı hızlanacak ve vatandaşımız ulaşım rahatlığına kavuşacak” şeklinde konuştu.


Kavşağın üzerindeki yolu sık kullanan vatandaşlar, Niğde'nin trafiği en yoğun yolu üzerindeki bu kavşak inşaatının bir an önce tamamlanması gerektiğini belediyenin bu konuda bir gün vermesi gerektiğini belirttiler. 






Editör: TE Bilişim