Niğde Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında; Dünya Bankasından İller Bankası aracılığ ıyla alınması planlanan 22 milyon Euro krediye oy çokluğu ile onay çıktı.

Niğde Belediye Meclisi Olağanüstü toplantıyla Dünya Bankası'ndan 22 milyon Euro kredi almak için toplandı. Belediye meclisinde Ak Parti grubunun önerisiyle Dünya Bankasından 30 yıl boyunca ödeme planı oluşturulan krediye, CHP ve İYİ Parti grubu karşı çıkarken, Ak Parti ve MHP gruplarının oyuyla belediye meclisinden onay aldı.


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in Ankara ziyaretlerinden dolayı katılamadığı meclis oturumunu Başkan Vekili Nevzat Türkan yönetti.

TÜRKAN "BEDAVADAN BİRAZ DAHA PAHALI"


Olağanüstü toplanan Niğde Belediye Meclisi Dünya Bankalar Birliğinden 5 yıl ödemesiz 22 Milyon Euro kredi çekilmesi konusunda toplandı. 5 yıl ödemesiz 30 yıl boyunca ödencek kredi koşulları konusunda konuşan Niğde Belediye Meclisi Başkan Vekili Türkkan yaptığı konuşmasında, kredi şartlarının uygun olduğunu belirtirken; "Bu kredi sıfır faizle 5 yıl ödemesiz, bedavadan biraz daha pahalı" şeklinde konuştu.


"KREDİ İLE YAĞMUR SULARI VE KANALİZASYON HATLARI AYRILACAK"


Niğde Belediye Meclisi oturumunu yöneten başkan vekili Nevzat Türkan; "22 milyon euro 30 yıla yayılacak ve sıfır faizle ödenecek. 5 yıl boyunca da ödeme yapılmayacak. Bedavadan azıcık pahalı, size de deseler sizler de bu kredileri hemen alırsınız. Kaldı ki bu krediler Niğde'de altyapı hizmetlerinde kullanılacak, İlhanlı ve Selçuk Mahallelerinde yağmur suyu ile kanalizasyon hatları ayrılacak. Yağmur suyu arıtmaya girdiği zaman arıtma tesisimize zarar da veriyor. Niğde'de yağmur suyu ile kanalizasyon ayrıltırılmış değil. Dünya Bankasından alınıyor bu kredi çok da cazip ve sıfır faiz. Geçmişte de buna benzer krediler kullanıldı ve ödendi."


İYİ PARTİLİ AYDOĞAN "NİĞDE'NİN 30 YILI İPOTEK ALTINA ALINACAK"


İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ferit Aydoğan, Niğde Belediye Meclis Toplantısında kredi şartlarına itiraz ederken; "Belediye bu kredi şartlarında borç batağına saplanacak. Daha önce aldığınız 6 milyon liralık krediyi bi kullanın. Belediyenin bütün gelirleri aşağı yukarı bu kredi şartlarında eriyecek. Bu şartlar ile Niğde Belediyesinin daha önceki ve sonraki kredilerine ipotek konuyor. Bu şekilde yüksek kredilerin kullanılmasını ilimiz için riskli görüyoruz. Sıfır faiz de olsa yüksek faiz de olsa bu para ödencek. Niğde'nin 30 yılı ipotek altına alınacak. İYİ Parti Belediye Meclis grubu olarak reddini talep ediyoruz" dedi.


CHP'Lİ ABUDDER ZORBA "MADEM ÖYLE 80 MİLYON EURO ALINSIN"


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Belediye Meclis Üyesi Abudder Zorba kredi şartlarının riskli olduğun vurguladığı konuşmasında; "Madem bu kredi bedavadan biraz daha pahalı o zaman 80 milyon Euro kredi alınsın" dedi.

Flamingolar Akkaya Barajı’nda Flamingolar Akkaya Barajı’nda


Niğde Belediye Meclisi Ak Parti'den 16, İYİ Parti'den 6, MHP'den 5, CHP'den 4 olmak üzere 31 üyeden oluşuyor.


17 Şubat 2022 tarihinde olağanüstü şekilde toplanan Niğde Belediye Meclisinde yapılan oturumda Ak Parti ve MHP gruplarının oylarıyla Dünya Bankasından alınacak 22 milyon Euroya oy çokluğu ile onay çıkmış oldu.

Editör: TE Bilişim