Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’nın daveti üzerine Kemerhisar Beldesi İçmeceler mevkiinde incelemelerde bulundu.

 

Kemerhisar’a gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Kemerhisar’ın tarihi anlamında Niğde’nin en önemli yerleşim alanlarından biri olduğunu belirterek binlerce yıllık tarihe sahip böyle bir yerleşim alanının turizme kazandırılması için gereken çalışmaların yapıldığını belirtti. Koç; “KOP projesi dâhilinde Bahçeli Roma Havuzu ve Kemerhisar Tyana Kemerlerinin tanıtımı için bir proje sunduk.  Projenin onaylanması için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Umut ediyoruz ki bu proje kabul edilecek. Roma Havuzu ve Kemerhisar Kemerleri için güzel bir çalışma gerçekleşecek” dedi.

 

Kemerhisar İçmecelerini gezen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, İçmeceler bölgesinin nasıl atıl kaldığına hayret ettiğini belirterek buranın bir an önce işletmeye açılması gerektiğini belirtti, “İçmeceler mevkii gerçekten çok güzel bir alanmış. Burası özel sektöre yap işlet devret modeli ile verilebilir. Bir an önce buranın açılması insanlara şifa dağıtmaya başlaması gerekir” diye konuştu. Kuş geçmez mevkiinde de incelemelerde bulunan Koç “ Bu mevkideki yüzey suyunun analizinin yapılarak sağlık açısından faydalarının incelenmesi gerekir. Kemerhisar gerçekten her anlamda önemli değerlere sahip bir belde değerlendirmek gerekir” dedi.

 

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’da ziyaret ile ilgili yaptığı açıklama da; “Kemerhisar Niğde’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kültür, inanç ve sağlık turizmi açısından bu kadar önemli olan bir belde yıllardır ilgisizlikten dolayı kendini tanıtamamıştır. Biz İl Kültür Müdürümüzü buraya davet ederek Kültür ve inanç turizmi yanında sağlık turizminde de Kemerhisar’ın söz sahibi olduğunu kendilerine anlattık. İçmeceler Mevkiindeki şifa kaynağı suyun sağlıksız olduğu gerekçesi ile kapatılması bu bölgenin atıl hale gelmesine neden olmuştur. Oysaki bu şifa kaynağı suyun alternatif bir kaynağı vardır ve testleri de sağlığa uygun çıkmıştır. Binlerce TL para harcanarak yapılan içmeceler bölgesi tesisleri maalesef yıkılma noktasına gelmiştir. Bu tesisleri tekrar turizme kazandırmak ve içmeceleri faal hale getirmek için çalışmalarımıza başladık. Bu bölge ile ilgili önemli projelerimiz var inşallah en kısa sürede burayı eskisi gibi canlı ve insanların şifa bulduğu bir alan haline getireceğiz” dedi.



Editör: TE Bilişim