Niğde Belediyesi tarafından gerekli düzenleme çalışmaları yapılan ve genişletilen Kent Ormanı yeni yüzüyle hizmete sunuldu.

FOTOĞRAFLAR SAYFANIN ALTINDA

Niğde Belediye Başkanlığının şehrin mesire alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla halkın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kamelyasından mangalına, oturma alanlarına ve yeşil alanların sulama sistemine kadar bir çok alanda çalışma yaptığı kent ormanı Niğdelilerin hafta sonu ailesiyle vakit geçirecekleri açık hava mekanı haline geldi.

Yapılan düzenleme çalışmalarıyla kent ormanının çehresini değiştiren ve halkın beğenisini kazanan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bir ilkede imza atarak engellilere lafta değil özde sahip çıkıldığını ortaya koydu. Kent ormanı içerisinde yapılan işletmeler Sakatlar Derneği Niğde Şubesine tahsis edilerek işyerlerinin işletmesini engellilerin yapmasını sağladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'in katılımıyla gerçekleşen açılış programına, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Milletvekili Adayları Erdoğan Özegen, Yaşar Ataç, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Ormanı kullanım alanı genişletildi

Kent Ormanında yapılan çalışmalar sonucu mesire alanının çehresini değiştiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kent ormanını tarihinden bahsedecek olursak. Ortaokul yıllarımızda bu bölgeye öğrenci olarak ağaç dikmeye geldiğimizi hatırlıyorum. O zamandan bu zamana bu bölgede ağaçlandırma çalışması yapılmış. Ancak Niğde'mizde ağaç yetiştirmek oldukça meşakkatli. Bu bakımdan her ağaç bizim açımızdan çok değerli çok kıymetli. Kent ormanı 2004-2005 yılında o dönemin orman bakanlığı tarafından yapılmış. O dönemde de milletvekili olan sayın Erdoğan Özegen beyin burada çok emeği var onu da biliyoruz. Tabi 2007 yılından sonra kendi kaderine terk edilmiş, bataklık haline gelmiş idi. 2009 yılında biz Niğde Belediyesini kazanınca buranın orman bölge müdürlüğünden tahsisini aldık. Ve o günün şartlarında bakım yaparak hizmete açtık. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde bir takım deformeler oldu. Geçen yıl burayı bakıma alarak yeniden tadilat yaptık daha güzel bir mekan haline getirdik. Alanımızı genişlettik. Kent ormanı orman bölge müdürlüğüne ait yaklaşık 500 bin metre kare bir alan üzerine kurulmuştur. Niğde Belediyesi olarak kullanımı bizde. Kent ormanının daha iyi hizmet verebilmesi için yaptığımız düzenleme çalışmaları kapsamında 2014 yılı sonbahar döneminde tamamlandı. 750 bin lira civarında para harcadık kent ormanı için" dedi.

Kent ormanı içerisinde yer alan işletmeleri sakatlar derneği üyeleri çalıştırıyor

Engellilerin her zaman yanında olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kent ormanının yeni yüzüyle hizmet vermesiyle birlikte bir başka özelliği de burada engelli kardeşlerimizin işletmeleri çalıştırmış olmasıdır. Kent ormanı içerisinde kapalı alanlar yani işletmeler yer almaktadır. Biz hem iktidar olarak hem de Niğde Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize verdiğimiz önemin altını çizme adına, belediye meclisimizden yetki alarak burada ki kapalı alanların tamamını engelli kardeşlerimize Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanlığına ücretsiz olarak tahsis ettik. Burada Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan hanımı da kutluyor, başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Niğde Belediyesinin her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Biz engellilerimizin yanında kuru kuruya laf olarak değiliz. Belediye olarak her yıl engellilerimiz için 50-60 civarında akülü sandalye alımı yapıp engellilerimize dernekleri aracılığıyla ulaştırıyoruz. Bize katkı veren başta Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Genel Meclisimize ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Niğde'mize gelerek açılış programımıza katılmasından dolayı Genel Başkan Yardımcımız Haluk İpek beye de teşekkür ediyorum. Kent Ormanı yeni yüzüyle Niğde'mize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

AK Parti anlayışı millet endeksli bir siyaset anlayışı

Şehrin çehresinin değiştiğini ifade eden AK Parti Niğde Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen; "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır. Milletvekili olduğumuz dönemde hiç bir imkanımız yokken, fakir fukaranın garip kurabanın, bağı bahçesi olmayan hemşerilerimizin hafta sonu gelip bir mesire yeri olarak değerlendirebilecekleri bir yer olsun amacıyla o gün attığımız tohumu  bugün değerli Belediye Başkanımız yol arkadaşımız bugün mükemmel bir eser haline getirdi. Burası bugün Belediye Başkanımız sayesinde mükemmel bir tesis bir mesire alanı oldu. Bu eserlerin hepsi bir anlayışın ürünüdür. Benimle yaşıt olan bu ormanlık arazi, bugüne kadar bir çok belediye başkanı siyasetçi geldi geçti ama hiç kimsenin aklına fakir fukara için bu ormanı hizmete dönüştürme gelmedi. AK Parti anlayışı millet endeksli bir siyaset anlayışı. Bunun ön önemli tezahürünü bu kent ormanında görüyoruz. Değerli Belediye Başkanımızı bu güzel hizmetten dolayı ve yine sosyal belediyecilik anlayışını Niğde'nin bütününe hakim kıldığı için teşekkür ediyorum. Niğdeli hemşerilerimiz çiçek gibi bir Niğde'de yaşıyorlar. Akkaya barajı da artık balıkların tutulduğu bir alan olacak. Buranın tamamını düzgünce arıtacağız. Bu kokudan milleti kurtaracağız. Bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Türkiye'nin her yerini yeşillendirdik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek; "Kent ormanı hayırlı uğurlu olsun. Başta emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere Erdoğan beye, valimize ve bütün belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel ve anlamlı bir hizmeti hayat geçirmişler. Bir şehre girerken eğer o şehir yeşillerle doluysa insanın gerçekten içi açılıyor, orada yaşayan insanlarda daha mutlu oluyorlar. Ağaç dikmekle ilgili dönemimizde 12 yıldır çok özel bir gayret sarf ettik. Gerçekten Türkiye'nin her yerini yeşillendirdik. Doğalgaz tüketiminin artması ağaç kesme oranını azalttı. Ormanlarımız kendisini yeniliyor ve çoğalıyor. Yangınlara artık anında müdahale edebilecek imkanlara sahip olduk. Niğde'ye kent ormanı yeni yüzüyle hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Açılış programına katılan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; "Dünyada Londra yokken Paris yokken, İstanbul yokken, Roma yokken Niğde vardı. Niğde kesintisiz devam eden bir medeniyet bir şehir. 4000 yıldır dünyaya aydınlar yetiştirmiş bir şehir. Niğde bir 5 yıllık bir hesap yaptı. Birde 30 yıllık hesap yaptı. Sayın Başbakanımızın bize verdiği müjdeler bu 5 yıllık hedefleri aşan hedeflerdi. Niğde emin adımlarla yarınlarına yürüyor. Niğde Belediyesinin ilimizde ki şehircilik ilkelerine, şehirleşmeyi geliştirecek köklü adımlar atması da bizim için ayrı bir zenginlik. Belediyemizin onlarca takdir edilecek projesi var. Bugün Niğde 5 bin hektar alana 5 milyon fidan dikiyor. Ve bu fidanlarında önemli bir kısmını dikti" dedi.

Konuşmaların ardından kent ormanı yeni yüzüyle hizmete sunuldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve milletvekili adayları mesire alanında bulunan vatandaşları ziyaret ederek selamladılar.

Programda sunulan Niğde Belediyesi mehter takımı konseri ise beğeniyle izlendi.


http://www.borhaber.net/bor-nigde/kent-ormani-yeni-yuzuyle-hizmete-acildi-h16765.html

Posted by Bor Haber on 16 Mayıs 2015 Cumartesi
Editör: TE Bilişim