Kemerhisar Belediyesi tarafından yapılan Tyana 3. Halk Toplantısı’nda Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ufuk açıcı projelerin müjdesini verdi. Toplu konutlar, göl ve peyzaj için ilk kazma Mart ayında vuruluyor.


Haber: Gökhan ÖZBEK / Foto: Murat ÖZTÜRK

 

Göreve geldiği günden itibaren farklı yönetim modeli ile tüm dikkatleri üzerine çeken Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, kentin vizyonunu değiştirmek için geliştirdiği projelerin müjdesini Tyana 3. Halk Toplantısı’nda verdi.

3 aylık dönemler halinde belediye faaliyetlerinin sistematize edilerek halka sunulduğu, görüş ve eleştirilerinin yapıldığı, mali ve idari yapılanmalar hakkında şeffaflığın benimsendiği halk toplantılarının 3.sü geçtiğimiz Cuma günü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

 

Toplu Konutlar Geliyor…

 

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı gerçekleşecek her projenin bir önceki projenin devamı olduğunu ifade ederek, kentin nüfus artışını ve geleceğini planlamak adına 540 konut yapımı kararlaştırıldığını ve ilk etapta 2015 Mart ayında temeli atılacak olan 140 konut olduğunu aktardı. Projelerin gönüllü mimari ekip tarafından hazırlandığına vurgu yaparak, Ambartepe Mevkii karşısında yeni yapılan camiinin yanında başlanacak dedi.

Kirazcı; “Ekolojik, ucuz ve kaliteli 2+1 ve 3+1 formatında hazırlanmış evlerin projeleri şu an itibariyle bitirilmiştir. 2015 Şubat ayında talepler toplanacak ve ödeme koşulları belirlenecektir. Önceliğimiz her daim Kemerhisarlıdır. Şehrimizin geleceğini planlamak adına ekonomik ve ekolojik kentleşme kültürünü yaratacağız. Bu eksende 30 mart 2015 öncesi temelini atmayı hedefliyor ve 2 sene içinde hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz. Kemerhisar’a yakışır bir kentleşme sağlamak için bu projeye start veriyoruz. Tyana Yerel Yönetim Teorisi’nde barınma hakkı kutsal olup, yerel yönetimler bu hakkın vatandaş tarafından kullanılmasına olanak sağlamakla yükümlüdür. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu proje kısa vadede büyük bir çığır açacaktır.

Göl Projesi’nde Sona Doğru…

Yapılacak toplu konutlara 200 metre uzaklıkta, Niğde’de ilk, İç Anadolu’da Eskişehir’den sonra ilk plaj kültürünün oluştuğu Göl Projesi’nin hazır olduğunu ifade eden Başkan Kirazcı; “Biz ne söylediysek onu yapmakla mükellefiz. Söylemlerimiz eylemlerimizle birleşmek zorundadır. Kemerhisar’da deniz yok doğrudur ama Kemerhisar’da plaj olacaktır, ve her isteyen vatandaşımız güneşlenecek, havuzuna girecektir. Bu yeni yaşam alanı olarak adlandıracağımız proje toplu konut projesi ile Kemeryolu peyzaj projesinin devamlılığıdır. Halk toplantılarında gördüğümüz büyük bir heyecan ve Kemerhisarlıların beklentilerinin yükseldiğine şahit olmaktayız. Artık Kemerhisar marka şehir olmak zorundadır. Bu eksende birliktelikçi demokrasi anlayışı gerçekleşen projelerin somutlaşmış halidir. Biliyoruz ki Kemerhisar yaparsa en iyisini yapar, Kemerhisarlı en iyisine layıktır. Göl projemiz 9600 metrekare üzerine kurulduğu, sanat galerisi, plajı ve kültür-turizm satış ofislerinin bulunduğu dev bir komplekstir” dedi.

 

Kemeryolu Projesi’nde Sıra Dışı yaklaşım…

 

İlçelik başvurusunun neden yapıldığının daha iyi anlaşılması için yapılacak projelerin incelenmesini talep eden Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Tyana’nın ufkunu açacak en önemli projenin Kemeryolu Projesi olduğuna dikkat çekti.

Kirazcı; “Tarihi ve antik su kemerlerine paralel, tek yönlü yeni bir turizm alanı inşa edeceğiz. Tarihi dokuya paralel, yürüyüş, bisiklet yollarının olduğu, faytonlarla gezi alanlarının sağlandığı, 1.4 kilometrelik bir uzunluktan bahsediyoruz. Ne mutlu ki projeleri gönüllü mimari ekibimiz tarafından bitirilmiş, sit alanı olduğundan dolayı Anıtlar Kurulu’na sunulmuştur.

 

Finansal Şeffaflık…

 

Tyana 3. Halk Toplantısı’nda Başkan Kirazcı, Tyana Yerel Yönetim Teorisi’nin iktisadi şeffaflık içerdiğini ifade ederek, 1 Nisan 2014’den 1 Aralık 2014’e kadar tüm gelir ve giderleri kalem kalem vatandaşa aktardı. Kirazcı; “Bizler sizlerin emaneti olan Kemerhisar Belediyesi’ni sizlerle birlikte yönetiyoruz. Her Kemerhisarlı bugün belediyemize başvurarak, ne tür harcama ve planlama yapmışız hepsini ister yazılı, isterse sözlü olarak anında bilgi edinebilir” dedi.

Kirazcı, 2014 bütçesinin yerinde ve olanaklar ölçüsünde kullanıldığını ifade ederek; “Herhangi bir kamu kuruluşu, özel bankalara bir kuruş borcumuz yoktur. Gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlikler kendi öz kaynaklarımızla birlikte kardeş belediyelerimizle sağlamış bulunmaktayız. Kültür ve turizm açısından tanıtıcı büyük etkinliklere imza atıyoruz. Bu etkinliklerin belediyemiz olanaklarıyla ve bize inanan, güvenen Kemerhisarlılara sevgi ve saygı duyan kardeşlerimiz sayesinde gerçekleştiriyoruz. Buradan ilan da ediyorum, bu belediye hepimizin ve herkesin bu belediyenin finansal durumunu bilmeye hakkı vardır. Kapımızı kim çalarsa, kim bir şey öğrenmek isterse, onları ağırlamak ve bilgilendirmek bizim asli görevimizdir” dedi.

 

Ekibe Özel Övgü

ISO 9001-2008 Belgesi Ocak’ta Kemerhisar ’da…

 

Yaptığı Halk Toplantısı’nda insanüstü gayret gösteren büyük fedakarlık yapan ekibini unutmadı. Kurumsallaşma çalışmalarında sona yaklaştıklarını vurgulayan Beytullah Kirazcı; “Ben kültürü yerine birliktelikçilik anlayışı meyvelerini vermeye başlamıştır. Ocak 2015 itibariyle Niğde’de ilke imza atacak büyük bir kurumsallaşmadan bahsediyoruz. nicelik açısından küçük bir belediye olmamıza rağmen, nitelik açısından büyükşehirlerle yarışıyoruz. Ekibimiz 1 Ocak 2015 itibariyle Niğde’de bir ilk, İç Anadolu’da ise 17. Olacak ISO 9001-2008 Kalite Belgesi’ni alacaktır. Kalite lafla değil, kurumsallaşma ile olur. Başkalarının  yüzlerce kişi ileyaptığı işleri, bu işe inanmış bir avuç kadro ile yapmanın onuru ve gururu içindeyiz. Muhasebeden proje ekibine, özel kalemden yazı işlerine, işçilerden iç hizmetlere kadar çalışan her personelimiz büyük bir ahenk içindedir. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır, onlar adına Belediyemizin personellerinden olan büyük bir özveri gösteren Gökay Kepenek’e teşekkür ediyorum. Sadece bu personelimiz bile nerede olması gerekiyorsa oradadır, nerede bir iş yapılması gerekiyorsa onu yapıyordur. Tüm personelimiz ve ekibimiz bu bilinçle hareket ediyor olması ne kadar büyük bir iş başardığımızın göstergesidir. Bu işleri emekçi kardeşlerimize para vererek yaptıramazsınız, ancak ve ancak inanmışlık duygusu ile yapabilirler. Tüm ekibimiz bu inanca sahip olduğundan büyük işler başarıyor. Bu bağlamda belediyemizin tüm personellerini teker teker kutluyorum” dedi.

Toplantı da tüm personelleri slayt eşliğinde kurumsallaşma çabalarında neler yaptığını aktararak onları Kemerhisar Halkı karşısında onure etti.

Kirazcı yapılan tüm çalışmaların sosyal medya da paylaşıldığını ve detayları için www.facebook.com/beytullahkirazci adresinin incelenmesini istedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim