Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’ne Niğde’den ilk üye Kemerhisar Belediyesi oldu.
 
Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK
 
2012 yılında bakanlar kurulu kararı ile kurulan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği için Ağustos ayında yapılan belediye meclis toplantısı ile üyelik kararı alan Kemerhisar Belediyesi, birliğe Niğde’den ilk üyelik yapan belediye oldu.
 
 
Kemerhisar Belediye Meclis Üyesi Belgin Uğram Toktaş’ın DABB Meclis üyeliğine seçildiği toplantıda, Başkan Beytullah Kirazcı’da doğal üye olarak atandı.
 
 
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği hakkında kısa bir bilgi veren başkan Beytullah Kirazcı; “Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği 5355 sayılı Kanunla 25.01.2012 tarih ve 28184 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2012/2687 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır.
Birliğimiz, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite ve verimliliği esas alan bir Yerel Yönetim Birliği vizyonuna sahiptir.
 
 
DABB, Yerel Yönetimler reformu ve AB bütünleşme sürecine uygun bir çerçevede, Doğu Akdeniz Bölgesinin sürdürülebilir gelişimi için üye belediyeler arasında iş birliğini geliştirmek, bilgi ve deneyim alışverişini sağlamak, Birliğin üyesi olan Belediyelerde  demokratik, katılımcı, saydam, hesap verebilir, insan odaklı, hizmetlerde verimlilik ve kaliteyi esas alan, yerel yönetim anlayışının yerleşmesi ve yaygınlaşması için çaba göstermeyi misyon edinmiştir” dedi.
 
 
Merkezi Mersin’de bulunan DABB ile koordinasyon çalışmalarının ilerleyen günlerde devam edeceğini ifade eden Kirazcı, çevre belediyelerle işbirliğine devam edeceklerini ifade etti.
 
 
Birlik Başkanı ve aynı zamanda Adana – Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Kemerhisar Belediyesi’nin birlik başvurusunu olumlu değerlendiklerini ifade ederek, Kemerhisar Belediyesi’ne başarı dileklerini iletti.


Editör: TE Bilişim