15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi’yi şehit olacağını bile bile gözünü kırpmadan vuran Niğdeli Astsubay Başçavuşun baba ocağında Bor Kaymakamlığı ve Bor Belediyesinin organizesi ile mevlit ve Kur'an tilaveti okutuldu. 

VİDEO SAYFANIN ALTINDA

Bor Kaymakamlığı ve Bor Belediyesi tarafından organizesi ile Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilerek darbenin önlenmesinde kahramanlık hikayesi yazan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için mevlit okuttu.

Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde şehit Halisdemir'in baba evinde gerçekleştirilen mevlit programına, Vali Ertan Peynircioğlu, AK Parti Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, İl Jandarma Komutanı Yarbay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak ve Ak Parti, MHP, CHP temsilcileri, bazı il ve belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Peynircioğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da millet olarak çok büyük badire atlatıldığını söyledi.

Darbe girişiminin hükümete karşı görünse de aslında millet ve milletin bağımsızlığının hedef alındığına dikkati çeken Peynircioğlu, şunları kaydetti: 

"Çünkü asker üniforması içerisindeki birtakım vatan hainleri, birtakım dış güçlerin ve yabancı istihbarat örgütlerinin uşaklığını yapıyorlardı. Buradaki asıl amaç bu milletin bağımsızlığını yok etmekti. O gece başarılı olsalardı Türkiyemiz, ülkemiz ne halde olurdu? Herhalde Irak'tan Suriye'den bir farkımız kalmazdı. Allah'a şükür ki başarılı olamadılar. Neden başarılı olamadılar? En başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve devlet adamlarımızın dik duruşu sayesinde. İkinci olarak kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gerçek neferleri, gerçek askerlerinin bunlara destek olmaması ve karşı çıkması sayesinde. Üçüncü olarak da emniyet teşkilatımızın, polisimizin değerli mensuplarının bunlara karşı çıkması ve bire bir mücadele etmesi sayesinde. Tabii en az bunlar kadar önemlisi değerlisi, değerli Türk milletinin canıyla kanıyla baş koymasıyla bu iş başarıya ulaşamadı."

Peynircioğlu, Özel Kuvvetler Komutanlığına yapılan baskını Halisdemir'in önlediğini belirterek, "Kardeşimiz bu darbecilere gereken dersi verdi ve darbenin başarıya ulaşmaması adına en büyük paylardan birine sahip oldu. Niğdemizin ve ülkemizin gururu oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." dedi.

Milletvekili Kavaklıoğlu ise Türkiye'nin ve milletin başına gelen musibeti milletin iradesiyle atlattıklarını vurgulayarak, "Bu demokrasi zaferinin kahramanları var. Hani Uhud savaşı dediğimiz zaman aklımıza nasıl Hz. Hamza geliyorsa İstanbul'un fethi dediğimiz zaman Ulubatlı Hasan geliyorsa 15 Temmuz demokrasi zaferi dediğimiz zaman da aklımıza Ömer Halisdemir gelecek. Rahmetli Ömer, bu kutsal mücadelenin kutsal simgesi oldu. Bunu millet olarak, devlet olarak ebediyete kadar yaşatacağız. Ömer'in bütün emanetlerine hem Niğde olarak hem de ülke olarak sahip çıkacağız." diye konuştu.

Baba Halisdemir ise vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan bir evladı olduğu için gurur duyduğunu ifade etti.

Okunan Kuran'ı Kerim ve mevlidin ardından İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından şehit Halisdemir ile diğer şehitler için dua edildi.

 
Editör: TE Bilişim