Niğde Belediye Başkanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi’yi alnından vurarak, darbe girişimini büyük oranda engelleyen Niğdeli Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in ismini Niğde’nin en büyük meydanında yaşatacak.  Belediye Meclisi kararıyla Kent Meydanı'nın ismi Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı olarak değiştirilecek.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısız olmasında büyük pay sahibi olan Niğdeli Kahraman Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin asla unutulmayacağını ve nesilden nesile bir destan olarak anılacağını söyledi.

Niğde Belediye Meclisi’nin 5 Ağustos 2016 tarihli toplantısında alınacak karar ile Niğde’nin en büyük meydanı olan Kent Meydanı'na, Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir'in isminin verileceğini açıklayan Başkan Akdoğan, “Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

DARBENİN SEYRİ NASIL DEĞİŞTİ

Bilindiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen olayda FETÖ /PDY’ci Ankara’daki hedeflerinden biri de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en seçkin birliklerini barındıran Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) oldu.  ÖKK Komutanı Tümgeneral Zeki Aksakallı’nın yaveri Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir,  1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı olan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi alnının ortasından vurarak, darbe girişimine büyük bir darbe indirmişti.

Kahraman askerimiz daha sonra FETÖ/PDY’ci teröristler tarafından şehit edilmişti. Kahraman Şehit Ömer Halisdemir sayesinde hayati öneme sahip ÖKK, devletimizin idaresinde kalmış ve darbecilerin büyük oranda direnişi kırılarak olayın seyri değiştirilmişti.


 
Editör: TE Bilişim