Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası geçtiğimiz günlerde sobadan çıkan kıvılcım sonucu evi yanan Bor Belediyesi personeli olan Metin Daş isimli vatandaşa maddi yardımda bulundu. 

Bor Yeni Göçmen Mahallesinde ikamet eden Bor Belediyesi personeli Metin Daş isimli vatandaşın evi geçtiğimiz günlerde sobadan çıkan kıvılcım sonucu yanmıştı.

Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Erkan Özgen'in genel merkeze yazdığı dilekçe ve sunduğu itfaiye yangın raporları sonucunda talihsiz vatandaşa Hizmet-İş Sendikası tarafından maddi yardımda bulunuldu. Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Merkezi yönetimi bu konuyla ilgili olarak yaptığı toplantıda evi yanan Bor Belediyesi personeline iki bin 500 liralık maddi yardımı banka hesabına yatırdı.
Hizmet-İş Sendikası Başkanı Erkan Özgen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Geçtiğimiz günlerde soba'dan çıkan kıvılcım sonucu evi yanan Bor Belediyesi personelimiz Metin Daş kardeşimize sendika olarak maddi yardımda bulunduk. Hizmet-İş Sendikası olarak bizde bu kardeşimize bir nebze yardımda bulunarak yaralarını sarmaya çalıştık. Sendikalar üye olan ve sözleşme yapılan personelinden ayda bir defa sendika aidatı olarak yevmiye kesintisi yapar. Sendikalar bu kesintilerle faaliyetlerini yürütür. Yardım yapılan personelimiz sendika üyemiz fakat, taşeron firma işçisi olarak çalışmaktadır. Şuana kadar sözleşmesi olmadığından dolayı sendikamıza kesilen hiç bir aidatı yoktur. Buna rağmen sendikamızın yapmış olduğu bu örnek davranıştan dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Merkez yöneticilerimize teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Evi yanan Belediye personeli Metin Daş ise zor günlerinde yanlarında olan Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerine ve yardımda emeği geçen herkese teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim