Niğde Üniversitesi’nin bir süredir gerçekleştirmeye çalıştığı Niğde’nin önemli bir hayali için ilk gerçekçi adım atıldı. Niğde Üniversitesi’nin uzun süredir ciddi ve yoğun bir şekilde gerçekleştirmeye çalıştığı Tıp Fakültesi’nin kuruluşu Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı.

Niğde Üniversite Tıp Fakültesi’nde ikinci adım tamam

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bugün öğleden sonra Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü telefonla arayarak Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşunun YÖK tarafından onaylandığı bilgisini verdi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğdelilerin ve Niğde Üniversitesi mensuplarının yıllardır hayalini kurduğu ve gerçekleştirilmesi için herkesin gayret sarf ettiği Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin en önemli aşamadan geçtiğini YÖK’ten onay aldığını belirtti. Tıp Fakültesi’nin kuruluş kararının bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu kararına bağlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Adnan Görür, “Fakültenin kuruluşunun YÖK tarafından onaylanması bizim için oldukça önemli bir süreç. Yaptığımız görüşmelerden yola çıkarak YÖK’ten olumlu kararın çıkmasının en büyük sebeplerinden biri Üniversitemiz bünyesinde kurulan son 4 fakülteden ikisinin hayırseverler tarafından yaptırılmasıdır. Bu bakımdan Tıp Fakültesi’nin kuruluşunun sadece Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu kararına bağlı olmadığını hayırseverlerimizin desteğinin de belirleyici rol oynadığını unutmamak gerekir” dedi.

Tıp Fakültesi’nin kurulmasının hem Niğde Üniversitesi’ne hem de Niğde’ye ciddi katkılar sağlayacağını belirten Rektör Görür, “Yıllardır bu hayali gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Her türlü girişimde bulunduk, elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu doğrultuda Üniversite Senatomuzun 2014 yılının Kasım ayında çıkardığı Tıp Fakültesi kurulması kararını YÖK’e gönderip konunun ciddi şekilde takipçisi olduk. YÖK’ün fakülte kuruluşunu onaylamış olması çok büyük önem taşıyor. Bu süreçte Üniversite olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Tabi ki, bundan sonrasında da yapmaya devam edeceğiz. Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulması aşamasında başta Niğde halkı ve hayırseverlerimiz olmak üzere herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve hep beraber Niğde’nin bu büyük hayalini gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Adnan Görür, açıklamasının sonunda Niğde Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulması sürecinin bir an önce olumlu şekilde neticelenmesini dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.


 

Editör: TE Bilişim