Niğde İli Yeşilgölcük Kasabasının ilçe yapılıp yapılmayacağı yönünde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan  İçişleri Bakanı Efkan Ala “ İlgili yazıda dile  getirilen hususlar mevzuat çalışmaları esnasında  ve yeni ilçelerin  kurulması gündeme geldiğinde  değerlendirilecektir”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yazılı soru önergesinde şöyle demişti: “5.01.2015 tarihinde Niğde İli Merkez Yeşilgölcük  Belediye Meclisi, ilçe olmak için meclis kararı almıştır.  TÜİK verilerine göre 2013 yılı nüfusu 5214 olan ilçenin,  çevresinde yer alan kasaba ve köyler ile 33 bin civarında bir nüfusun yararlanacağı merkez konumuna ermesi düşünülmektedir.1936 yılında bucak merkezi olan 1972 yılında Belediye kurulan Niğde-Nevşehir ulaşım yolu üzerinde Yeşilgölcük kasabasında Jandarma Karakolu, Tarım Kredi Kooperatifi, Toprak su, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 4 İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi, Çok Programlı Lise, 10 yataklı 112 Acil Servis, Aile Hekimliği hizmeti verilmektedir. Bölgenin tarihi dokusu Hititlere kadar uzanmaktadır. Özellikle M.S önemli bir merkez olmuş ve Limnai adı ile tarihte bilinen bir konuma ermiştir. Halen 11.384 hektar alana sahip Yeşilgölcük, ilçe olması halinde 70.800 hektara ulaşması düşünülmektedir. Misli Ovası içinde de yer alan Yeşil Gölcük Kasabası’nın ilçe olması düşünülmekte midir?”

Bakan Efkan Ala’nın yanıtı ile  kısa dönemde  Yeşilgölcük’ün  ilçe olmasının gündemde olmadığı işin  mevzuatla ilgili yapılacak çalışmaya  kaldığı anlaşılmaktadır.


ÇİFTLİK İLÇESİ İLE YEŞİLGÖLCÜK ARASINDAKİ DAR YOL VATANDAŞI BEZDİRDİ

Çiftlik ilçesi ile Yeşilgölcük arasındaki yolun darlığı vatandaşlara korkulu anlar yaşatıyor.

Yıllar önce yapılan gidiş ve geliş olarak kullanılan tek yol çok dar olduğu için bu yol üzerinde seyir halindeki araçlar karşıdan bir araç geldiğinde hem hızını çok azaltmak zorunda kalıyor hemde sağa  yanaşarak yol vermek durumunda kalıyor. Gölcük ile Çiftlik arasında kullanılan bu yolun üzerinde de bir çok köy bulunduğu için trafiğin çok yoğun olduğunu belirten vatandaşlar yolun yıllardan genişletilmediğini, araçları ile gelip giderken büyük zorluk yaşadıklarını kazaların meydana geldiğini ve bir an önce bu yolun genişletilmesi gerektiğini ilettiler. 




Editör: TE Bilişim