15’inci Zeytin Festivali nedeniyle Girne Belediyesi’nin davetlisi olarak KKTC’de bulunan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı katıldığı festival sonrasında Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Niğde Kemerhisar ile kardeş şehir protokolünü imzaladı

“Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Niğde Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, belediye meclislerinden aldıkları yetkiye dayanarak iki belediye arasında kardeş şehir protokolünü imzaladı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü belediyeleri kabulünde yaptığı konuşmasında, Türkiye’den belediye başkanı ve heyetleri Girne’de ağırlamaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Güngördü, yapılan istişarelerin büyük fayda getireceğine inandığını belirterek, belediyeler arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Niğde Kemerhisar Belediyesi’yle de kardeş şehir olduklarını anlatan Güngördü, iki belediye arasında kültür, sanat ve beledi hizmetlerde işbirliği yapma kararı aldıklarını kaydetti.

Niğde Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, yakından takip ettikleri Girne Belediyesi’nin kısa sürede büyük projelere imza attığını belirterek, yapılan işleri takdirle karşıladıklarını söyledi. Kirazcı, Girne’deki icraatları örnek aldıklarını ifade ederek, Girne ile kardeş şehir olmalarının kendilerine büyük fayda getireceğine inandıklarını ve her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim