TRT1 Televizyonunda yayınlanan Gezelim Görelim programı Bor İlçesinde çekimler yaptı.





Haber-Foto-Video : Selim GÖKEL - Hüseyin YILDIZ




TRT 1 Televizyonunda yayınlanan “Gezelim Görelim” programı Bor İlçesinde çekimler yaptı.


Bor Belediye Başkanlığı ve Bor Ticaret Odasının organizasyonu ile gerçeklen programda çok ilginç çekimler yapıldı.


TRT1 de yayınlanan, yönetmenliğini Emren Vardar’ın, sunuculuğunu Nuray Yılmaz’ın yaptığı “Gezelim Görelim” programı için Bor İlçesine gelen ekip, ilk önce Bor Salı Pazarını gezdi. Burada Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile de kısa bir söyleşi yapan Nuray Yılmaz meşhur Bor Pazarında çekimler yaptı. “Geçti  Bor’un Pazarı Sür Eşeğini Niğde’ye” deyişinin hikayesini anlatan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Salı Pazarının her geçen gün büyüdüğünü, bu civarda bulunan en büyük üzeri kapalı ve yürüyen merdivenli pazar olduğunu söyledi. Ahmet Kuddusi Hz'lerinin Bor'u Medine'nin bir mahallesi olarak gördüğünü  ve Bor Şehri Nur Şehri diyerek Bor'un manevi koruyucusu olduğunu belirtti. Ayrıca Bor  İlçesi hakkında da tanıtıcı bilgiler veren Erat, TRT ekibine Bor'da çekim yaptıkları için teşekkür etti. Bor Belediyesi tarafından düzenlenerek hizmete konulan Gostivar Şelale Parkı’nda da çekimler yapan ekip daha sonra Bor ilçesine has yemeklerin hazırlandığı alana geçildi.

Bor İlçesi’nde sabahtan beri yağan yağmur nedeni ile bağ çekimleri kapalı alanda gerçekleştirildi. Bor İlçesine özgü yemeklerin hazırlandığı bağ evindeki çekimler de çok renkli görüntüler oluştu.

Bor köfteri, bor söğürmesi, bor kuzu çiğer kavurması, sarmalar, yufka ekmek, , çeşitli börek ve tatlıların yapımı anlatıldı ve tadına bakıldı. Yemekleri yapan aşçı ve Borlu hanımlardan bilgiler alındı. Bor yöresi sanatçılarından Cavit Kılınç ve ekibin çaldığı Niğde yöresi türküler eşliğinde oynanan oyunlar programa renk kattı. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, çekim ekibi adına sunucu Nuray Yılmaz’a Bor’da üretilen deri seccade hediye etti.

Bor’da üretimi yapılan Bor Bıçakları ile ilgili de çekimler yapıldıktan sonra , bir kasap ve  fırında Bor Söğürmesinin nasıl yapıldığı anlatılarak hazırlanan söğürme fırına  verildi ve tadına bakıldı. Bor OSB‘de bulunan Deri Fabrikaları ziyaret edildi. Deri Fabrikasında Bor dericiliği hakkında da bilgi alınıp çekimler tamamlandı.

Borhaber.net kameralarına Bor ilçesini çok sevdiğini, daha güzel bir program gerçekleştirebileceklerini ancak havaların yağışlı olmasından dolayı böyle kapalı bir mekanda gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını belirten sunucu ve yapımcı Nuray Yılmaz;Bor’un insanları  çok misafirperver, neşeli, yemekleri çok zengin, ürünleri doğal, turizm için ideal mekanlar var. Bir turizm grubu Bor’a gelip de niye bir hafta sonunu geçirmesin”dedi. Bağ ve bahçeleri görmek yeniden farklı bir çekim yapmak için Bor ilçesine tekrar gelme sözü de verdi.


Bir gece ilimizde kalan çekim ekibi ertesi gün Konaklı kasabasında da çekimler yapacağı ve programın TRT1’de Ocak ayında yayınlanması planlandığı öğrenildi.


Borhaber.net’in notu ; “Gezelim Görelim” programının Bor çekimlerinde sırasında çok ilginç görüntüler oluştu. Borhaber.net  editörü Hüseyin Yıldız  tarafından, çekim ekibinden  izin alınarak kamera arkası çekimleri gerçekleştirildi. Bu ilginç kamera arkası görüntülerini ve fotoğraflarını ileriki zamanlar da gerek magazin olarak, gerekse belgesel tadında  ayrı bir haber ile sizlerle paylaşacağız. 












Editör: TE Bilişim