Bor Ülkü Ocakları tarafından Çanakkale Zaferinin yüzüncü yılında Niğdeli Ali'yi anma töreni düzenlenecek.

Haber: Bor'un Sesi Gazetesi

Çanakkale Zaferinin yüzüncü yıldönümünde Bor Ülkü Ocakları tarafından Niğdeli Ali'yi anma töreni gerçekleştirilecek. 15 Mart Pazar Günü yapılacak olan "Gençler Zaferimizin Yücüncü Yılında Niğdeli Ali İle Duada Buluşuyor" töreni Niğde'nin Bor İlçesine bağlı Kürkçü Köyünde gerçekleştirilecek. Pazar günü Niğdeli Ali'yi anma töreni için Bor Ülkü Ocakları önünden saat 13:00'te hareket edilecek. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bor Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Konuş şöyle konuştu: "Çanakkale savaşlarının yüzüncü yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenleme kararı aldık. Niğdeli olupta Niğdeli Ali'yi duymayan yoktur, ama kimse nerde mezarı olduğunu merak etmemiştir. Etsede yanlış bilgilendirme oluşmuş. Biliyorsunuz biz Ülkü Ocaklarının bir görevide Türk Kültürünü Türk dünyasını araştırıp yeni nesillere aktarmaktır. 
İki ay gibi sürede Üniversite Tarih bölümü hocalarımızla bağlantıya geçtik. Niğdeli Ali'nin ailesi ile görüştük ve gerekli çalışmaları bitirip mezar yerini tespit ettik. Allah nasip ederse 15 Mart Pazar günü mezarının başında dualarla anacağız. Bize bir Niğdeli olarak onur yaşatan Ali'mizi bize yakışan şekilde yad edeceğiz. Milletçe geciktiğimiz değerlerimize sahip çıkma noktasında bütün halkımızı Bor'umuzun güzide bir köşesi olan Kürkçü köyümüze bekliyoruz." dedi.

Yapılacak olan bu anlamlı törene Niğde ve Bor civarından da büyük bir katılım olması bekleniyor.



Editör: TE Bilişim