Niğde Merkez ilçeye bağlı Fertek köyü, İçişleri Bakanlığı’nın sınır tespiti ve idari bağlılığının değiştirilmesine ilişkin kararı ile Niğde Belediyesi sınırları içine katıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın Sınır Tespiti ve İdari Bağlığının Değiştirilmesine ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü (17 Ekim 2017) sayısında yayımlandı.
Buna göre, Niğde merkez ilçesine bağlı Fertek köyünün tüzel kişiliği kaldırılarak Niğde Belediyesi’nin sınırları içine dahil edildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 11. Maddesi uyarınca, Fertek köyünün tüzel kişiliğinin kaldırılarak Niğde Belediyesi sınırları içine dahil edilmesine ilişin kararın ilimize hayırlı olmasını diledi.

Niğde Belediyesi sınırlarına dahil edilen Fertek köyü, nüfusu 2 binin altında kalan belediyelerin köy statüsüne dönüştürülmesine ilişkin kanundan önce belediye statüsünde idi. Nüfus 2 binin altında olduğu için köy tüzel kişiliğine dönüştürülen Fertek, bugün yayımlanan Resmi Gazetedeki, İçişleri Bakanlığının Sınır Tespiti kararıyla Niğde Belediyesi sınırlarına dahil edildi. 

YENİ RANT ALANLARI MI OLUŞTURULUYOR?

Fertek'in köy yada mahalle olması tartışmaları belediyelikten çıkması ile başlamıştı. Fertek'in mahalle olmasının ardından özellikle sosyal medyada yeni rant alanı olması ile ilgili tartışmalar başladı. 




Dün, Yeşil FERTEK Köyü'nün NİĞDE'ye mahalle yapılması sebebiyle Yüksek katlı İMARA (Betonlaşmaya) açılma TEHLİKESİNE dair endişelerimi yazmış ve eğer bu YAPILIRSA, bunu yapacaklara ve sebep olacaklara BEDDUA etmiştim.
Bu vesileyle;
Söz konusu NİĞDE ve Gelecek NESİLLERE bırakmamız gereken "YEŞİL ÇEVRE" olunca, gözüm kimseyi görmez, bu kardeşim bile olsa değişmez!..
Yazdığım da, yazacağım da, TÜRKİYE'miz ve NİĞDE'miz içindir.
Bu sebeple
1-) Eğer FERTEK'in YEŞİLİ, DOĞASI, Konya "MERAM" misali KORUNUR ve BETONLAŞMAYA izin verilmezse,
DİKEY DEĞİL, Sn Cumhurbaşkanımız Tayyip ERDOĞAN'ın da dediği gibi YATAY yapılaşmaya izin verilirse, YEŞİL KORUNUR ve KATLEDİLMEZSE, bunu en çok savunan BEN OLURUM.
2-) Kim bir İŞYERİ açıp NİĞDE'liye iş ve aş imkanı sağlarsa, O'na MİNNETTAR olurum.Yeterki ÇEVREYE ve insanlara zarar vermesin.
Dolayısıyla kimsenin işinde ve işyerinde derdim ve gözüm yok. Allah işini rast getirsin. Beton işinde filan da gözüm yok. Malum betonun rengi YEŞİL değil Gümüştür.
3-) Fertek'in, Niğde'ye bağlanmasına evet Bakanlık karar vermiş ama KARAR için herşeyi HAZIRLAYIP TEKLİF edenler ve bunun için yırtınırcasına uğraşıp dosya üstüne dosya gönderenler Niğde'dekilerdir.
4-) Bilinçsizce başta FERTEK olmak üzere, KORUNMASI gereken YEŞİL ALANLARDA arazileri olan Vatandaşlar elde edecekleri İMAR RANTINA seviniyorlardır ama geri dönüşü olmayan bir şekilde gelecek NESİLLERİN VEBALİNİ ve AHINI alacaklarını bilmelidirler. 
5-) Sonuç olarak tekrar söylüyorum;
Fertek'te ve diğer YEŞİL alanlarda, DİKEY yapılaşmaya DEĞİL, YATAY Yapılaşmaya izin verilirse, "MERAM" misali YEŞİL KORUNUR ve KATLEDİLMEZSE, Fertek nereye bağlanırsa bağlansın bunu en çok savunan Ben olurum. 
Ben, anlayanlara/anlamak isteyenlere UYARICI görevimi yapıyorum. Vesselam...

 
Editör: TE Bilişim