Haber: Gökhan ÖZBEK - Niğde Haber Gazetesi


Niğde Belediyesi Ocak Belediye Meclisi’nde Eski Sanayi Sitesi’nin kaldırılıp, Hıdırlık Mevkii’ne taşınma kararı üzerine gazetemizde çıkan “Eski Sanayi Taşınmak İstemiyor” haberi ses getirdi. Dün toplanan Şubat Ayı Niğde Belediye Meclisi’nde alınan karar yeniden komisyona havale edilirken, sanayici esnafından oluşan yeni bir komisyon kurulması ve belediye ile istişare yapılması kararlaştırıldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü gündeme getirdiğimiz haberimiz sonrası, bugün gerçekleşen Niğde belediye Meclisi toplantısına 40’ı aşkın sanayici esnafı katılarak rahatsızlıklarını gündeme getirdi.

Niğde Belediyesi Meclisi’ne sanayiciler damga vurdu. Gündemin 4. Maddesinde Eski Sanayinin taşınması konusu ele alınırken, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Konunun doğru bir şekilde anlaşılması, sanayici esnafımızla istişare yapılması için konuyu komisyona yeniden havale ediyorum” demesi üzerine oy birliği ile havale edildi.

Gündemin dilek ve temenni kısmında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konu ile ilgili olarak, sanayici esnafına yönelik detaylı açıklamalar yaparak; “Kalkmak istemeyen arkadaşlar kalkmazlar! Oradaki projemizden( Hıdırlık Mevkii ) vazgeçmeyiz. Ruhsatsız oturanları oraya geçiririz. Daha sonra bizde oraya gitmek istiyoruz dersiniz, bizde oraya taşırız. Bu konu yeterince olgunlaşmamış, Demirciler ve Oto Tamircileri Odası ile de görüştük. Sizler kendi aranızdan çıkan meclis üyesi bulunan esnaflarınız var. Bunlar arasından 10 kişi seçersiniz, konuyu beraber değerlendiririz” dedi.

Karşılıklı fikir alışverişi sonrası, CHP’li Meclis Üyesi ve Sanayi Esnafı Mahir Kızıltan önderliğinde 3 esnaf, Demirciler Odası’nın önereceği 3 esnaf ile AK Partili Meclis Üyesi Muammer Ataç’in önereceği 3 esnaf ile belediyeyi temsilen komisyonunda değerlendirmeler yapacak, yeni kurulacak sanayi sitesi yapılması gerekenler ile, taşınması noktasında fikir birliğine varılması kararı alındı.


Meclis toplantısı taşınma kararının yeniden komisyona havale edilmesi üzerine, Eski Sanayi Esnaflarını temsilen 30 kişilik bir grup gazetemize teşekkür ziyareti yaparak, “Biz sanayici esnafının arkasında durduğunuz, konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Niğde için birlik olunması gerektiğini, ortak kararlar alınması için çaba sarf edildiğine şahit olduk. Bizlerin sesini duyurduğunuz için teşekkür ediyoruz” dediler.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Elif Aytaç ise “ gazeteciliğin görevi, vatandaşın sesi olmaktır. Onların sorunlarına çözüm bulmaktır. Niğde’miz için çözümün bir parçası olduysak ne mutlu bizlere! Dün olduğu gibi, bugünde, yarında Niğde’nin, kamunun, vatandaşın optimum fayda sağlayacağı her türlü haberde sorumluluk içinde hareket edeceğiz” dedi.

Ziyaret sonrası hatıra fotoğrafı çekilirken, esnaftan oluşan 10 kişilik komisyonun bu hafta oluşarak, belediye ile istişare edecekler ve gelişmeleri sürekli olarak gazetemizle paylaşmaya devam edileceği öğrenildi.

 

 

Editör: TE Bilişim