Bor Hayvancılık Organize Sanayi kurulması için Bor Ziraat Odası’nda  sivil toplum kuruluşları ve muhtarların da katılımı ile  yapılan toplantıda Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın toprak konusunda yaptığı konuşma damga vurdu.

Haber-Video : Selim GÖKEL

 

Bor Ziraat Odasında yapılan toplantıda Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat  Bor İlçesi’nin tarım alanlarının çok değerli olduğunu, ilerde daha da değerleneceğini belirtirken  Bor İlçesi kabasa ve köylerindeki toprakların çok ucuza satıldığını söyledi.

 

Başkan Erat ;  Bor İlçemizde özellikle Badak, Seslikaya, Kemerhisar, Kızılca ve Çukurkuyu gibi  yerlerde korkunç bir toprak satışı var, arazi talebi var.  Maalesef bizim hemşerilerimiz de bu konuda çok cüzü rakamlarla satış yaptılar. Ben burada topraklarımızı satmayalım demiyorum ama çok değerli olan ve ilerde daha da değerlenecek olan topraklarımız çok ucuza gitti. Dönümü 400 liraya gibi çay parasına topraklarımız satıldı. Satalım ama değerine satalım, başka yerlerde toprak çok pahalı Bor ve çevresinden büyük talep var.  Şahsım adına söylüyorum  topraklarımız çok ucuza gidiyor,  burada toprak satılmasın, yatırım yapılmasın demiyorum, yatırım yapanlara da ayrıca teşekkür ediyorum ama lütfen topraklarımızı değerinde satalım yazık oluyor” dedi.

 

SATILAN TOPRAKLARDA  BEKÇİ OLACAĞIZ, AMELE OLACAĞIZ

 

Başkan Erat, “ Toprağımız artık çok değerli, dün bu topraklarda sadece arpa buğday yetişiyordu, ama bu gün kavun-karpuz,  sebze ve meyveler  yetişiyor.  Bu konuda muhtarlarımız kilit noktada,  Tarım alanlarımızı koruyalım,  ucuza satmayalım,   bir müddet sonra kendi tarlalarında bekçilik veya amelelik  yapar vaziyete geldik, bu konuya dikkat etmemiz lazım”dedi.

 

ERAT;  4,5 YILLIK DÖNEMİMDE 1 METRE KARE DAHİ İMARA YER AÇMADIK

 

Ziraat Odasında yapılan toplantıda karşılıklı yapılan konuşmalarda tarım alanlarının imara açılması konusu gündeme geldi.

Tarım alanlarının, bağ ve bahçelerin imara açılması konusunda da Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat “  Buradan net olarak söylüyorum,  4 buçuk  yıldır Belediye Başkanıyım,  1 metre kare dahi yeni imar sahası açmadım. Bana kimse diyemez, tarlaları, bağları, bahçeleri imara açtın diye kimse söyleyemez.  Bağ, bahçe yada tarla nizamını bırakın harici yerlerde de 1 metre kare imara yer açmadım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim