Samsun Büyükşehir Belediyesi aleyhinde açılan Parkomatlarla ilgili dava, Samsun 2. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Danıştay 8 daire başkanlığı da Parkomatın yasal olduğuna dair karar vererek Türkiye’de yaygın olan Parkomat ile ilgili emsal karar vermiş oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Parkomat uygulamasına dava açan Avukat Kemal Vehbi Gül’ün itirazı mahkemece ret edildi. Karar Tüm Türkiye’deki parkomat uygulamasına emsal olacak. İşte Danıştay’ın vermiş olduğu Emsal Karar;”Parkomat uygulaması ile ilgili para tahsilatı yapan kişilerin yetkilerinin bulunmadığı yönündeki itirazlara da açıklık getiren karar gerekçesinde, 5216 sayılı Belediye Kanunu’nun birinci fıkrasının f bendinde Belediyelerinin meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermesinin belediyenin yetki ve sorumlulukları arasında olduğu kaydedilerek, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 79. maddesinde, karayolu üzeri park yerindeki araçlar için park ücretinin, yetki ve sorumluluk alanına göre, park yerini tespite yetkili idarece veya bu idare tarafından izni verilen gerçek ve tüzel kişilerce alınabileceği, erişme kontrollü karayolları (otoyol-expres yol) hariç olmak üzere yetkili idarelerin, belediyeler olduğu kurala bağlanmıştır” denildi.

PARKOMAT HUKUKA UYGUNDUR

Niğde parkomat firması yetkilisi Mehmet Ali Erdoğan ;” Samsunda bir vatandaşın parkomatın yasal olmadığına dair açtığı dava Danıştay tarafından reddedilmiştir. Danıştay Tüm Türkiye’deki parkomat uygulamasının yasal olduğuna dair emsal karar vermiştir. Biz ’de Niğde ‘de parkomat uygulamasında çalışan personeller olarak ciddi sıkıntılar yasıyorduk bu karar ile rahatlamış olduk .Niğdeli hemşerilerimizden ricamız yasal olan bu hakkımızdan doğan park ücretlerini ödemeleridir. Park ücretlerini ödemeyen araç sahipleri hakkında yasal işlem başlatıp ücretler bu yolla alınacaktır. ”dedi.


 
Editör: TE Bilişim