Bor İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan Yahya Baran Caminin iki şerefeli minaresinde oluşan çatlaklar mahalle sakinlerini korkutuyor.

 Haber-Foto-Video: Selim GÖKEL

Bor İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan Bor ilçesinin en büyük camilerinden olan Yahya Baran Caminin iki şerefeli minaresinin alt kısımda oluşan çatlaklar mahalle sakinlerini ve cami cemaatini tedirgin ediyor.

Minarede birkaç yıl   önce oluşan çatlaklar, demir çubuklarla birleştirilmişti. Ancak bu yıl minarenin diğer yönü de çatladı.  Minarenin bazı yerlerinden taşlar dökülürken, vatandaşlar çatlağın her geçen gün büyüdüğünü belirtiyorlar.

Caminin altında iş yerleri ve cami cemaatinin oturacağı küçük parkta mevcut. Birkaç kere durumun yetkililere bildirildiğini gelip inceleme yapıldığını ancak bir sonuç alınmadığını söyleyen vatandaşlar, minarenin çok güzel olduğunu, ancak yapılırken tabanının geniş bir tabana yayılmadığı için minarenin bulunduğu yerin çalışma yaptığını, bir yönündeki oluşan çatlaklardan sonra gelip inceleme yapıldığını ve sağlam olduğunu belirtmişlerdi. Ancak minarenin altındaki geniş bölümün dört bir tarafında son zamanda çatlaklar oluştuğunu bir köşesinde ise dökülmeler meydana geldiğini, cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin durumdan tedirgin olduğunu, bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini  belirttiler.

 


Editör: TE Bilişim