Ağustos ayı içinde popüler ulusal bir araştırma-anket  firması Niğde – Bor ve bazı ilçelerde  anket yaptı. Verilerini anketi yaptıran  merkez ile paylaştıktan sonra  ısrarlı çabalarımız sonucunda Bor İlçesi ile ilgili bölümü sitemizle de paylaştı.

 

 

Anket, 2014 yerel seçim ile ilişkili muhtemel aday isimleri, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın çalışma memnuniyeti,  parti oy durumları, seçmen kitlesi, seçmen  davranışı gibi konuları içeriyor.  Bor İlçesi’nde 24-27 Ağustos 2013 tarihleri arasında Çarşı, Sanayi,  Toki,  Yeni Mahalle-Harım ve Fatih Mahallesi, bölgesinde İlçe nüfus ve anket yüzdesi oranına göre 1010 kişi ile yüz yüze yapılmış.

  

Anket sonucunda ilginç sonuçlar ortaya çıkmış.

 

BOR İLÇESİNDE AK PARTİ BÜYÜK FARKLA BİRİNCİ

 

2014 Yerel  seçimlerinde oyunuzu hangi partiye vereceksiniz? Diye sorulmuş.

 

Anket sonuçlarına göre, Bor İlçesi’nde Ak Parti yine birinci parti konumunda  2009 yılındaki % 34,72’lik oy oranı  yapılan ankete göre % 43,47’ye yükseltmiş.

 

Bir önceki yerel seçimde % 34,29 ile kıl payı seçimi kaybeden MHP’nin Bor İlçesindeki oy oranı % 23,66’ya düşmüş, MHP ankette 2. parti konumunda

 

2009 yerel seçimlerine  Gazeteci Ömer Fethi Gürer ile girip % 12,82’lik bir oy oranına ulaşabilen CHP ise anket sonuçları ile Bor İlçesi’nde yine eski durumuna dönmüş görünüyor. CHP’nin oy yüzdesi ise 5,25 görünüyor.

 

Ankette Ak Parti’den sonra, hatta MHP’nin oyundan bile daha fazla olan kararsızların oyu var. Kararsızların oranı ise % 24,26 olarak belirlenmiş.

 BAŞKAN ERAT’IN OYU AK PARTİ’NİN OYUNA FARK ATTI

 

Ankette, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın çalışmalarından memnun musunuz? sorusu sorulmuş.

 

Başkan Erat’ın çalışmalarından memnun olduğunu belirten oran  % 66, 53 .

 


Ak Parti’ye o vereceğim diyenlerin oranı ise % 43,47 olarak belirlenmiş. Başkan Sıtkı Erat’ın çalışmalarından memnun olduğunu belirtenler oranı ise Ak Parti’ye oy vereceğini söyleyenlerden % 23,06’lık bir fazlalık var.

 

 



BAŞKAN ERAT’IN ÇALIŞMALARINDAN  MHP VE CHP’LİLER DE MEMNUN

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın çalışmalarından memnun musunuz? sorusuna Evet ve Hayır şeklinde cevap verildi.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın Belediye çalışmalarından memnun olan bu % 66,53 kesimin içinde önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti’ye oy verecek % 43,47’lik oranın yanında  % 23,06’lık kısım  MHP’li, CHP’li ve Kararsızlarında olduğu görülüyor.

  

Başkan Erat’ın çalışmalarından memnun olmadığını belirten % 33,47’lik kesim de mevcut.


 BOR'DA KİMİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTERSİNİZ

Ankette “ Bor İlçesi’nde kimi Belediye Başkanı görmek istersiniz? Şeklinde bir soru sorulmuş. Bu soruya da Borlular 25 isim belirtmiş. Kimi Belediye Başkanı görmek istersiniz soruna, ankete katılan 1.010 kişinin 452’si çok büyük farkla mevcut belediye başkanı Sıtkı Erat ismini vermiş.

 

Sıtkı Erat haricinde isimleri belirtilen kişilerden  en fazla oyu ise 26 oy ile Ahmet Ermiş, 9 Oy ile Mahmut Uğur Çetin, 6 Oy ile Yavuz Can ve daha düşük oranlarda farklı farklı isimler  sıralandı. Eğitim düzeyi artıkça MHP'nin ve CHP'nin  oylarının yükseldiği görülen ankette, yaş, cinsiyet ve bir önceki dönem hangi partiye oy verdiniz şeklinde sorularda soruldu. En son durumu gösterir bu Anket, 2014 yerel seçimlerinde aday belirleme hazırlığı içinde olan partilere ışık tutacak, uyarı olacak nitelikte.

...



Temmuz 2013 tarihinde yapılan NİĞDE ANKETİ'ni görmek için TIKLAYIN
















Editör: TE Bilişim