Borda görev yapan Din Görevlilerinin de katıldığı yemekli ilçe istişare toplantısı Üstün Park Sosyal Tesislerinde yapıldı.

  

Toplantıya Bor İlçe Kaymakamı Adnan Karosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Selahattin Yücel, İlçe Müftü Vekili Veli Erdem ve bor ilçesinde görev yapan din görevlileri katıldı. 

 

Toplantıda Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT yaptığı konuşmasında, “ İlçemizde görev yapan din görevlilerimiz şehrimizin manevi mimarlarıdır. Bu mütevazi toplulukla böyle bir yemekte birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Şehrimizin yönetiminde,  temizliğinde sizlerinde görüşlerinize ve dualarınıza ihtiyacımız var “dedi.

  

İl Müftüsü Hasan ÇINAR ilçe istişare toplantısında şunları söyledi: “Bizim işimiz belediyemizle,kaymakamlığımızla ve diğer dairelerimizle bir araya gelerek muhabbet etmek ilçemizin sorunlarını konuşmak ve çözüm üretmektir.Yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla Ramazan-ı Şerifinizi şimdiden tebrik ediyor sağlık ve afiyet içerisinde milletimizle huzurlu bir ramazan geçirmenizi diliyorum.İbadetlerde olsun,amellerde olsun halkımızı yönlendirmede örnek olarak peygamberimizin üsve-i haseneliğini kendi üzerimizde yaşayarak Ramazan Ayını dolu dolu geçirmenizi temenni ediyorum.Bazen öyle oluyorki hiçbir şey söylememize de gerek olmadan davranışlarımızla da örnek olabiliyoruz.Bizim dinimiz temizliği amelin değil imanın bir şubesi olarak görüyor ve emrediyor.Öyleyse bizlerde Ramazan ayında temizliğimizle ibadetlerimizle kıldırdığımız namazlarla ve kıraatimizle  tadil-i erkana riayetle huzurlu bir ramazan yaşayacak ve yaşatacağız.

  

Bor Kaymakamı Adnan KARAOSMANOĞLU ise yaptığı konuşmalarında: “Müftüm ve Belediye Başkanım temizliğe ve temizlik konusuna ve diğer konulara değindiler.Benim sizden istirhamım ise bizler sizler toplum mühendislerinin başlarındasınız.Toplumla haşır neşirsiniz.Sadece namaz kıldırmakla göreviniz bitmiyor.Gelen cemaatinizin gözlerine bakın derdini sorunlarını sosyal hayatını görün.Kimdir nedir ne değildir bilin.Sosyal bir insan olarak bunları bir gözlemleyin.Ve bizlerle bu insanların hayatlarını paylaşın.Bizlerde sizlerin referans olduğu bu insanlara devlet olarak yanlarında olduğumuzu hissettirelim.Dolayısıyla böyle bir organizasyon vesilesiyle bir arada olmaktan mutlu oldum müftüme buraya kadar zahmet edip gelmelerinden  başkanımada  ev sahipliği yapmalarından dolayı her ikisinede kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 

Konuşmaların ardından istişare toplantısına katılan din görevlileri de kaymakama belediye başkanına ve il müftüsüne teşekkür ettiler. İl müftüsü Hasan ÇINAR da protokola Kuran-ı Kerim hediyesi takdimin edildi.

 
Haber-Foto : Abdurrahim TÜRKARSLAN

  

Editör: TE Bilişim