Bor İlçesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılacak olan Şeyh Ahmet Kuddusi Hazretleri  Kız Öğrenci Yurdu'nun temeli dualarla atıldı. 


Bor İlçesi Köy Garajı içerisinde bir arsa üzerine inşaa edilen 9 katlı yurttun ilk 3 katında sadece Bor ilçesinde yaşayan kızlar barınacak diğer 5 katta ise çevre illerden gelen kız öğrenciler barınacak. 



Şeyh Ahmet Kuddusi Hazretleri Kız Öğrenci Yurdunun temel atma törenine dualarla başlandı. Kurban kesilmesinin ardından il betonun atılması için butona basan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, " Kız Öğrenci Yurdu ilçemizin ihtiyaçlarından birisiydi. Bu vesile ile bu gün Şeyh Ahmet Kuddusi Hazretleri Kız Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenini gerçekleştirdik. Biliyorsunuz ki ilçemizdeki okullara sınav kazanarak il dışından gelen kızlarımız var. İnşallah yapımı tamamlandığı zaman bu yurt gerek halkımızın gerekse çevre illerden gelen kızlarımızın hizmetinde olacak. Kız çocuklarımın okuması, eğitimli birer birey olarak toplum içine kazandırılması  en büyük kazancımızdır. İlçemizde hayırseverlerin olduğunu ve olacağını bilmek gerçekten bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Böylesine hayırlı ve güzel bir iş gerçekleştirerek bu yurdun temelinin atılmasında emeği geçenlere ve katkısı olan herkese tek tek teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum, ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi 


Temel atma törenine, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, bazı belediye meclis üyeleri ile hayırsever vatandaşlar katıldı. 




Editör: TE Bilişim