Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıl kutlamaları yapıldı. Bor’da sabah saatlerinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk büstüne Milli Eğitim Müdür Adnan Solak tarafından çelenk koyuldu.

 

 

Törene Niğde Vali Yardımcısı Bor Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, 7. Ana Depo Fabrikası Komutanı Albay Erol Çetin, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, parti temsilcileri, bazı kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak yaptığı konuşma da “ Atatürk tek bir egemenlik vardıroda ulusal egemenliktir, diyerek dört bir meşalesini tutuşturduğu 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisinin açılışıyla Türk Milletinin bu çatı altında tek bir yumruk, oluşumuzun yıldönümü, bugün geleceğimiz, biricik varlığımız çocuklarımıza hediye edilen bir bayram olarak tüm dünya çocuklarıyla kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz.”diyerek devam ettiği konuşmasında çoçuklara hitaben Bundan 92 yıl önce Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün Atatürk tarafından baram olarak çocuklara hediye edilmesiyle, sizlere verdiği değer ve güvenin daha güzel bir ifadesi olmazdı herhalde. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir” dedi.

 

Törende, Onur Baştuğ isimli öğrenci şiir okudu. Atakan Durkal da öğrenciler adına konuşma yaptı.  Anaokulları ront gösterisi yaptı, Bazı ilkokullar halk oyunları gösterisi  sergilediler. Kemerhisar Sümer İlköğretim Okulu ve Mehmet Güleç Ortaokulunun halk oyunları gösterisi büyük alkış aldı.

 

Bor Belediyesi çocuklara bayrak ve balon dağıttı, vatandaşların oturması için sandalye bulunduruldu, ancak stadyumu dolduracak kalabalığa yetmedi.

 

Eski Hükümet Meydanındaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı tören geçidi ile son buldu.

CHP Bor İlçe Başkanlığı ve ADD Bor Şube Başkanlığı çelenk koymaları için Bor Kaymakamlığı 13:30 olarak izin verdi, belirtilen saatte de her iki kurum çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu. 

Haberin Yorumu :

 

HER BAYRAM AYNI SORUN AYNI TARTIŞMALAR.

BAYRAMI KALDIRIN GİTSİN!...

 

VİDEO İÇİNDE VATANDAŞ TEPKİLERİ VAR..
 

Borlular 23 Nisan Bayramına ilgi gösterdi, eski hükümet meydanını dolduran kalabalık saatlerde ayakta bayramı izledi.

 

AKP Hükümetinin aldığı karar ile stadyumlarda Ankara dışında kutlanması yasaklanan dünyanın tek çocuk bayramı Bor’da eski hükümet meydanında kutlanmaya çalışıldı.

 

Ne çocuklar hazırladıkları programları düzgün sunabildiler, ne de onları izlemeye gelen vatandaşlar izleyebildiler. Küçük bir alanda oyunlarını sergilemeye çalışan çocuklar zor anlar yaşadı. Zaman zaman vatandaşlar tepkilerini sesli olarak ilettiler. Polisin düzeni koruma çabalarına rağmen  tam bir karmaşa yaşandı. Hükümetin bu kararı tepkilere neden oldu. Ben yaptım oldu mantığı ile stadyumların yasaklanmasının ardından zevkli, eğlenceli program alternatifinin  sunulmaması Milli Bayramlarımızın tartışmalara açılması vatandaşlarımızı kaygılandırıyor.

 

 

Bordaki olay Bor protokolünün önünde gerçekleşti, Ankara’dan görülmeyen bu keşmekeşlik protokol içinde bulunan yerel siyasi yöneticiler acaba durumu Ankara’ya,  ya da partili milletvekillerine bildiriyorlar mı? Merak konusu…

 

 

 

Editör: TE Bilişim