Milli Savunma Bakanlığı teknik heyeti İnsansız Hava Aracı Test Merkezi için Bor ilçesinde incelemelerde bulundu. 


 Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığından bir heyet, yatırım için yer arayışı içerisinde oldukları İnsansız Hava Aracı Test Merkezi kurulabilmesi için fizibilite araştırması yapmak amacıyla Niğde’ye gelerek Bor ilçesinde teknik incelemelerde bulundular.



 BOR OSB'DE SAVUNMA SANAYİ PARÇALARI ÜRETİMİ DEĞERLENDİRİLECEK

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun görüşmeleri ve daveti neticesinde Niğde Bor’a gelen Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sistem Projeleri ve Lojistik’ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dr. Faruk Özlü, Kalite-Test ve Sertifikasyon Daire Başkanı Serhat Başaranoğlu, İnsansız Hava Araçları Sistem Projeleri Grup Müdürü İsmail Aktaş, Savunma Teknolojileri Mühendislik A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Volkan Öztürk ve beraberlerindeki teknik heyet, önce Niğde Valiliği, Niğde Organize Sanayi Bölgesi, Bor Karma Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek çeşitli bilgilendirme toplantılarına katıldılar. Görüşmelerde organize sanayi bölgelerinde bulunan firmalara savunma sanayi projelerinin bazı parçalarının fason üretimi olanağının değerlendirilebileceği görüşü de ifade edildi.  


BOR'UN YATIRIMA UYGUNLUK BİLGİSİ ALINDI

 

Savunma Sanayi Müsteşarlığı heyeti daha sonra, Bor 21’inci İkmal Merkezi Komutanlığı ve 7’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığında bazı incelemeler gerçekleştirdi. Modernize edilerek daha etkin projelerin hayata geçirilmesi konusunun gündemde olduğu Askeri Fabrikanın Savunma Sanayi projelerine uygunluğu konusunda ise olumlu bir havanın hâkim olduğu görüldü. Ardından da 1996 yılında Emen Ovası’nda başlayan ve yarım kalan hava alanının bulunduğu bölgeye de giderek yerinde incelemelerde bulunan heyet, buradaki mevcut durum ve gerçekleştirilen yatırım hakkında da teknik bilgi aldılar. Teknik heyete ziyaret ve temaslarında Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat eşlik ederek, bölgenin yatırıma uygunluğu konusunda bilgiler verdiler.

 
ERAT; TEKNİK İNCELEME YAPILDI,  HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede: “Bor ilçemizdeki yarım kalmış havaalanının askeri amaçlı kullanılarak değerlendirilebilmesini sağlamak amacıyla Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu’nun uzun süredir girişim ve çalışmaları sürmekteydi. İnsansız Hava Araçları Test merkezi için yer arayışı içerisinde olan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ekibi bugün ilçemize gelerek teknik incelemeler ve fizibilite araştırmaları gerçekleştirdi. Çalışmaların sonucunun memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 



Bilindiği gibi savunma sanayinin günden güne büyük bir büyüme gerçekleştirdiği ülkemizde geliştirilen insansız sistemler ve bunların gerektirdiği teknolojiler sayesinde ciddi deneyim ve kabiliyetler elde edildi. Bu alanda çok sayıda proje üreten Savunma Sanayi Müsteşarlığı da artık üretim ve test aşamasına geçmeye karar verdi. Niğde Bor ilçesine gelerek teknik incelemelerde bulunan heyet, meteorolojik şartlar ve hava trafiği gibi çeşitli açılardan bölgenin uygunluğunu inceleyerek fizibilite çalışmalarında bulundu.

 





Editör: TE Bilişim