Bor Ziraat Odası yeni binası törenle açıldı. Açılışa Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Niğde protokolü katıldı.

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin YURTMEN
Video : Erdal GÜÇER

 

Bor ilçesi Tarım ve Hayvancılık alanında son zamanda ilerleme kaydederken bununla aynı paralellikte tesisleşmesi de gelişiyor. Bor Ziraat Odası tarafından yaptırılan ve bir çok ili kıskandıracak şekilde kapsamlı yeni oda binası törenle hizmete konuldu.

 

Bor İlçesinde yapılan açılış törenine  Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,  CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  İl Tarım Müdürü Murat Türkmen, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Garnizon Komutanı Albay Erol Çetin, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Bor Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Bor Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Halil Özdemir, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti,  çevre il ve kasaba ziraat oda başkanları, Bor ve Niğde Ziraat Odası ve Ticaret Odası yöneticileri, bir çok çiftçi ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Başak şeklinde dizayn edilmiş içinde laboratuar, toplantı  ve sosyal salonları ile bir çok ihtiyaca göre hazırlanmış binanın açılışı öncesi Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç bir konuşma yaptı. Makine  parkının zenginleştirildiğini modern tarımın kolaylıklarından faydalanması ve üye sayılarının artması nedeni ile yeni bir binaya ihtiyaç duyduklarını belirten Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç,  binanın yapımında katkısı Bor Belediyesi başta olmak üzere  kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletirken,  Böylesi bir binayı çiftçilerimizin hizmetine sundukları için mutlu olduğunu belirtti. Başkan Eriç,  2014 yılının don ve kuraklıktan dolayı  Borlu Çiftçiler için zor bir yıl olduğunu hükümetin çiftçilerimize destek vermesi gerektiğini belirtti.

 

 

Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, Bor’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken,  Çiftçilerin ve ziraat sorunlarını dile getirdi. Bayraktar, “Çiftçilerimizin bu yıl, don, kuraklık, fırtına ve hortum dahil bütün doğal felaketleri yaşadık.  Çiftçimiz çok zor duruma düştü.  Niğde’de elma bahçelerini gezdim. Niğde ili Isparta ve Karaman’dan sonra en çok elma üretiminin olduğu bir ilimiz ama bahçeleri gezerken çok yaşlı ağaçlar olduğunu gördüm. Bu bahçeleri bu ağaçları  gençleştirirseniz  Türkiye’de birinci sıraya yerleşmeniz mümkün. Yoksa Niğde’nin zirvede yer alması mümkün değil, ağaç sayısı bakımından hiç aşağı değil ama ağaçlarınız yaşlı”dedi.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise açılışa katılan ve Ziraat Odası binasının yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Niğde Milletvekili Doğan Şafak’da kısa bir konuşma yaptı.

 

 

Konuşmaların ardından Bor Ziraat Odasına emeği geçen, yine yeni binanın yapılmasında katkılarda bulunan kişi ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi.  Bor Müftüsü Sebahattin Kesti’nin duası ve ardından kurdela kesilmesiyle binanın açılışı  gerçekleşti.

 

Binayı gezen protokol Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç’in makamında  bir süre sohbet etti. Burada Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Borlu Ahmet  Kuddusi Hz.Divanı’nı  Genel Başkan Şemsi Bayraktar’a hediye etti. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’da Niğde’nin rolyefinin olduğu bir tablo hediye etti.

 

Bor İlçesinde çeşitli tarihli yerleri gezen Türkiye Ziraat Odası Başkanı Şemsi Bayraktar daha sonra Bor İlçesinden ayrıldı.

 

Editör: TE Bilişim