Bor Belediyesi ile Makedonya Cumhuriyeti Gostivar Belediyesi kardeş şehir projesi kapsamında Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani ilçemize ziyaret gerçekleştirdi.


 VİDEO GÖRÜNTÜLERİ HABERİN ALTINDA

KAYMAKAM BALCI VE VALİ BARUT’A ZİYARET

Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Proje Sorumlusu Ali İlker Atabay ilk olarak Bor Kaymakamı Muammer Balcı’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Kardeş şehir projesi hakkında Bor Kaymakamı Muammer Balcı’yı bilgilendiren heyet buradaki ziyaretinin ardından Niğde Valisi Alim Barut’u bakamında ziyaret etti.

 

BOR BELEDİYESİNDE TOPLANTI

 

Valililik ziyaretinin ardından heyet, Bor Belediyesi Meclis Salonunda, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Basın Mensupları ile bir araya gelerek, proje hakkında bilgi verdiler.

 

Buradaki toplantıda proje  hakkında Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Makedonya Cumhuriyeti Gostivar Belediyesi ile kardeş şehir olma konusunda proje yaptıklarını belirterek: “Bu proje kapsamında Gostivar Belediye Başkanımız Sayın Rufi Osmani ilçemizi ziyaret ederek ilçemizi daha yakından tanımak istediler. Bizde kendilerini misafir ediyoruz,  önümüzdeki günlerde biz de ilçemizden bir heyetle Gostivar şehrine giderek orada incelemelerde bulunacağız.

 

Bizim Gostivar şehrini tercih etmemizde en büyük etken şehrin büyük bir kısmının Müslüman olması, Türklerin yaşaması ve ilçemizde de yaşayan göçmen vatandaşlarımızın olması oldu. İnşallah ilçemiz ve Gostivar için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Gostivar Belediye Başkanı Prof. Dr. Rüfi Osmani, ilçemizde bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Burada olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Burada kendimi Gostivar’daymışım gibi rahat ve huzurlu hissediyorum. Sizde Gostivar’a geldiğiniz gördüğünüz zaman kendinizi Bor’daymışınız gibi hissedeceksiniz. Belediyemiz 100 kişiye hizmet vermektedir. Bütçemiz 15 milyon Euro. Borcu olan bir belediyeyiz. Bir takım sıkıntılar içinde hizmet vermeye devam ediyoruz.

 TİCARET GELİŞTİRİLTİRİLMESİ İÇİN GİRİŞİMLER

Bizim orda tarım ve hayvancılık konusunda oldukça uygun imkanlar bulunmaktadır. Kardeşlik projesi içerisinde buradan Gostivar da yatırım yapmak isteyen kişilere gerekli kolaylıkları yapacağız. Özellikle ham deri konusunda buradan yatırım olabilir” şeklinde konuştu. Buradaki toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

 

Toplantının ardından Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Gostiva Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani’ye şehrin anahtarını hediye etti.

 

TİCARET ODASI ZİYARETİ VE İŞADAMLARI İLE TOPLANTI

Belediye’de yapılan toplantının ardından Gostiva Belediye Başkanı Prof Dr. Rufi Osmani Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Osmani, Gostivar ticari hayatı hakkında bilgiler verdi.

 

Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu ise Bor İlçesi ticari hayatı hakkında Osmani’ye bilgi verirken görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Ziyaretin ardından Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının Organizasyonunda Gostiva Belediye Başkanı Osmani Bor Tyana Otel’de işadamları ile bir araya geldi.

Burada düzenlenen toplantıya Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Valisi Alim Barut, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Siyasi Parti Temsilcileri, TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve işadamları katıldı.

 

Buradaki toplantıda Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu slayt eşliğinde Bor’daki ticari hayat hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Gostiva Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani Gostiva’nın ticari hayatı ve yatırım imkanları hakkında işadamlarına bilgi vererek Gostiva’ya yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Program soru cevap şeklinde devam etti.

 

BOR BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Bor ziyaretinde yoğun bir program gerçekleştiren Gostiva Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani Bor Balkan Türkleri Derneği üyeleri ile Bor Paşa Camii Çay Bahçesinde bir araya geldi. Burada gerçekleştirilen programa Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Niğde Konaklı Kasabası Belediye Başkanı Feridun Bilge, Balkan Türkleri Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Burada Balkan Türkleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Osmani, Baklanlar ve Balkan Türkleri, Mübadele dönemi ve göçler hakkında bir konuşma yaptı. Osmani burada gördüğüm birlik beraberlik ve dayanışmaya hayran kaldığını belirterek, birlik ve beraberliğin bozulmamasını istedi. Osmani ayrıca Bor İlçesi ile kardeşlik projesi gerçekleştirerek ne kadar doğru bir karar aldıklarını belirterek Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a teşekkür etti.

 

Bor Balkan Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar, yaptığı konuşmada bu projede emeği geçen Ali İlker Atabay’a, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a ve Gostiva Belediye Başkanı Prof. Dr. Rufi Osmani’ye teşekkür etti. Özdamar, ata topraklarına olan özlemlerini dile getirerek bu proje kapsamında bir nebze olsun özlemlerinin giderileceğini belirtti.

Özdamar konuşmasının ardından Gostiva Belediye Başkanı Rufi Osmani’ye Türk Bayrağı hediye etti. Gostiva Belediye Başkanı Osmani de Bor Balkan Türkleri Derneği Başkanına Gostiva Saat Kulesinin resminin yer aldığı bir tablo hediye etti.

BOR – GOSTİVA KARDEŞLİK PARKI

Balkan Türkleri Derneği ile yapılan toplantının ardından,Bor-Gostiva Kardeşlik Parkı olarak düzenlenen Şelale parkta kardeşlik nişanesi ve parkın açılışı yapıldı. Açılışa Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Konaklı Belediye Başkanı Feridun Bilge ve vatandaşlar katıldı.

Bor-Gostiva Kardeşlik Parkı’nın kurdelesi hep birlikte kesildi. Daha sonra Bor Belediyesi tarafından parkın girişine yaptırılan kardeşlik nişanesi açıldı. Kardeşlik nişanesini gören Gostiva Belediye Başkanı Rufi Osmani duygulu anlar yaşadı. Osmani ziyarette en duygulandığı anın bu an olduğunu belirterek Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a teşekkür etti.


OSMANİ GOSTİVAR’A DAVET ETTİ

Bor İlçesindeki ziyaretlerini tamamlayan Makedonya Cumhuriyeti Gostiva Şehri Belediye Başkanı Prof Dr. Rufi Osmani, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerçekten buradan çok mutlu ve memnun ayrılıyoruz. Kültür olarak insan olarak yakınlık bulduk. Başkanımız Sıtkı Erat’a ve bütün herkese teşekkür ediyorum. Bende sizleri Gostiva şehrine davet ediyorum. Orada sizleri ağırlamaktan şeref duyacağız şeklinde konuştu. Osmani ziyaretlerinin ardından ilçemizden ayrıldı.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN


Arama Sonuçları
BOR ve GOSTİVAR Kardeşliği Pekişiyor 26 Eylül 2012, 23:46
BOR – GOSTİVAR Kardeşliğinin Temelleri Atılıyor 23 Eylül 2012, 20:10
GOSTİVAR'dan BOR'a Gönül Köprüsü kuruluyor 06 Ağustos 2012, 03:30
Gostivar ve Bor için ilk adım Tamam 19 Aralık 2011, 16:48

 


Editör: TE Bilişim