Bor Ülkü Ocakları, Çanakkale zaferinin 100. yılında Çanakkale gazisi Niğdeli Ali lakabıyla anılan askeri Kürkçü köyündeki mezarı başında andı.

 

Niğdeli Ali lakabıyla bilinen ve kürkçü köyü nüfusuna kayıtlı asker Ali Uğur’un mezarı Niğde Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim üyelerinin araştırmaları sonucu yeri tespit edildi. Tespit edilen mezarın çevre düzenlemesini yapan ocaklı gençler birlikte birde 10 metre yüksekliğinde bayrak direği dikti.

 

Pazar günü yapılan anma merasimine MHP Bor İlçe yöneticileri, Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı, Niğde ve Borlu Ülkücü gençler katıldılar.

 

Düzenlen mezarın etrafında toplanan Ülkü Ocaklı gençler İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekti. Bor Ülkü Ocakları başkanı Nazmi Konuş yaptığı konuşmada; ’’Zaten Çanakkale başlı başına bir fedakarlık ve milletimizin yeniden dirilişi demek. Niğdeli Ali lakabıyla bilinen yiğit askerimiz Ali Uğur Niğde’mizin bağrından çıkıp Çanakkale ve diğer cephelerde kahramanca savaşıp, gazi olarak geri dönüp memleketinde vefat etmiştir.

Mezarının yeri konusunda yapılan spekülasyonlara Niğde Üniversitesinden değerli hocalarımız son vermiş ve yeri tespit edilmiştir. Biz bize düşeni yaptık. Yetkililerden Niğdeli Ali’ye gereken önemi gösterip mezarı uygun ve yakışır hale getirmesini beklemekteyiz. Aksi takdirde Ülkü Ocakları olarak biz gerekeni yaparız, yapacağız’’dedi.

 

Okunan Kuran-ı Kerim, Yasin-i Şerif ve duaların ardından Kürkçü köyünde Niğdeli Ali’nin yakınlarının ikramının ardından tören sonlandı.

Editör: TE Bilişim