Ramazan ayının vazgeçilmezi tahinli ekmeği Bor ilçesinde hem Tel Tahinli hem de Tırnak Tahinli olarak iki çeşit üretiliyor.

 

Tel Tahinli Bor – Niğde ve  çevresinde bilindiği gibi bazı Bor’dan başka yörelere taşınmış ve Ramazan ayında üretilmekte. Ancak Tırnak Tahinli Bor İlçesine has bir yiyecek.

 

Ramazan ayında Borlular tarafından tok tutması ile tercih edilen tahinli ekmek, Bor dışındaki hemşerilerimizin de tercih ettiği bir ürün oldu. Tel Tahinli ve Tırnak Tahinli Ramazan ayı boyunca şehir dışına da gönderilmekte.

 

Bor İlçesi’nde faaliyet gösteren Pınar Ekmek Fabrikası işletmecisi Yasin Us “ Tahinli ekmek ilçemizin yüzyıllardır süregelen Ramazan ayı yiyeceğidir. Bor İlçesi’nde fırınlarda Ramazan Ayı dışında da bulunmakta. Tel Tahinliye Bor dışında başka şehirlerde de rastlamak mümkün ama Tırnak Tahinli Bor İlçemize has bir ürün ve başka yerde bulmak mümkün değil.  Fırınımızda Hami Usta’mızın yaptığı özel Tırnak ve Tel tahinliler hemşirelerimiz tarafından Ramazan ayında tercih edilir. Şehir dışında bulunan Borlu hemşerilerimize bu ayda bolca göndermekteyiz. Bor’da üretilen tahinli ekmeklerimiz başka yerlerde üretilenlerle bir değildir. İlçemizde üretilen Tırnak ve Tel Tahinlileri lezzet ve yapılışı farklıdır. Ayrıca Bor’da üretilen tahinlinin geçmişten gelen ustalık birikimi de katılarak belli standartlarda üretilmesi için bütün fırıncıların çaba göstermesi gerekmektedir” dedi.

 

Bor İlçesi’nde şekerli ve sade olmak üzere Tel ve Tırnak tahinlileri 3,5 lira dan başlayıp 4,5 lira arasında satılıyor.




 




Editör: TE Bilişim