Bor Kılavuz Köyü arasındaki yola dev kaya yuvarlandı. Zaten büyük bölümü bozuk ve çok dar olan yolda araçlar geçemedi.


Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Doğan ÇETİNKAYA

 

Bugün  Kılavuz köyü sakinleri köy dolmuşu ile Bor İlçesinden tekrar köylerine dönerken, yol ortasında dev bir kaya ile karşılaştılar.  Yolu kapatan biri büyük diğeri daha küçük olan iki kaya parçası tepelerden yuvarlanarak  yolun ortasında durmuştu.

 

Bor ilçesinden öğle saatlerinde Kılavuz köyüne dönen vatandaşlar rastladıkları olay ile hayrete düştüler. Kılavuzlular kayaların mal ve cana zarar vermemesinin büyük şans olduğunu ilettiler. Dün Bor ve köylerine yağan şiddetli yağmur neticesinde bazı köylere sel gelmiş, bir köylerin yolları bozulmuştu. Yola yuvarlanan kayanın da şiddetli yağmurun etkisi ile olduğu düşünülüyor.

 

Olay karşında her gün Bor, Niğde Kılavuz arasında sefer yapan dolmuşçu Doğan Çetinkaya ise ; Sabah saatlerinde Kılavuz köyünden Bor İlçesine gittim yolda kaya yoktu, ancak öğleye doğru Bor'dan dönüşümde aniden dev bir kaya ile karşılaştım, çok şaşırdım.  Minibüsüm ile  zor geçtik. Dün buralara şiddetli yağmur yağdı, sanırım yağmurun şiddeti ile tepelerden koparak buraya yuvarlanmıştır. Allah’a çok şükür yoldan geçen hiç araç yokmuş yoksa diğer taraf uçurum feci kaza meydana gelebilirdi”dedi.

 

BOR-KILAVUZ YOLU DAR VE TEHLİKELİ

 

Kılavuz Köylüleri sitemize yaptıkları açıklamada;  Bor - Kılavuz Köyü yolu Niğde’nin belki de en dar ve en  kötü yoludur. Bu yolun darlığı ve bozukluğunu  sık sık şikayet etmemize,  yetkililere bildirmemize rağmen bakan çeken olmadı. Kılavuz Köyü’nden Çamardı yönüne gidilen taraf yapılmasına rağmen, Köyün en işlek yönü olan Bor yönü ise dar ve bozuk olduğu için tehlike saçıyor”dediler. 




Editör: TE Bilişim