Bor Belediyesi, Kayabaşı mevkiinde yeni bir piknik alanı oluşturulması için çalışmalara başladı.
Bor Belediyesi tarafından Bor’da yapılmakta olan hizmetlerin sırasıyla hayata geçirilmekte ve Bor kentinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda gelişmesine güç katma anlamında hizmet çalışmaları çerçevesinde hızlı ivme yaşanıyor.  

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, vatandaşların ücretsiz olarak kullanabileceği piknik alanının yapımı için sürdürülen çalışmalar 2012 yılının baharına tamamlanacak.

Belediye Başkanı Sıtkı Erat, yapılması planlanan bölgede incelemede bulundu. Başkan Erat, söz konusu alanın mülkiyetinin belediyeye ait olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Çevreyi korumak ve sahip çıkmak bizim görevimiz ve geleceğe karşı sorumluluğumuz. Yeni ağaçlarla yeşile katkıda bulunmanın yanı sıra vatandaşın piknik ihtiyacını karşılayacağı bir alan yaratmanın mutluluğunu taşıyoruz.” Erat, sözlerine şöyle devam etti; “Göreve geldiğimiz günden bu yana çevre ile ilgili projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Her fırsatta kentimize yakışan yoğun ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Proje uygulamalarını Bor’un kaliteli yaşamını sağlayacak çalışmalar olarak görüyoruz. Bu çalışmalarımızla yaşlıların dinlenebileceği, çocuklarımızın ve gençlerimizin de sosyal ve sportif faaliyetlerini sergileyebilecekleri, oyun oynayabilecekleri alanların oluşturulmasına devam ediyoruz. Bu alanlar da aynı zamanda Bor kentimiz dışındaki hemşerilerimizin de tercih edeceği bir dinlenme ve cazibe merkezi haline gelecektir. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor.

Söz konusu bölgede vatandaşların hoşça vakitlerini geçirebileceği belediye tarafından geçtiğimiz günlerde yetiştirdiğimiz çok güzel ağaçlar mevcut. Ağaçların sayısını daha da artıracağız. Biz de burayı halkımız için piknik alanı olarak düzenliyoruz. Modern bir şekilde kamelyaları, oturma alanları, dev doğal kayalardan akan şelalesi, havuzları suyu ve bankları ve çevre düzenlemesi olan vatandaşımızın aydınlık ışıklandırması tamamlanmış kent merkezinde herkesin kolaylıkla doğal bir ortama gelip ailesiyle huzurlu bir şekilde piknik yapıp dönmesini sağlamak için çalışmalara başlamış durumdayız. Önümüzdeki sürede çalışmalarımızı tamamlayıp, piknik alanını halkımızın kullanımına açacağız.

Bor, Marka ve Yaşanabilir Kent Olmaya Namzet

Bor ve Bölgemizin ekonomik anlamda gelişiminin sağlanması yönünde mevcut değerlerimize özde sahip çıkarak, gün yüzüne çıkarmamız gerekliliğine inanıyorum. Bor, öyle güzel bir konumdadır ki Bor adeta cazibenin merkez üssü olacak. Şöyle bir geçmiş tarihine bakarsak burada yaşayanlar bölgemize çok değer vermiş ve yaşanabilir bir kent merkezi olarak görmüşlerdir. Bor, hakim tepeleri ve doğal kale olabilecek oluşumlarıyla cezp edici niteliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu güzel olan çekiciliğini daha da koruyor.

Bir kaynaşma ve bütünleşme toprağıdır.

Bor gerçekten de bugün ki gelinen noktada; Kentin geleceğini bugünden kurup, geleceğe hazırlama güzelliklerin yaşatılması anlamın da bir kaynaşma ve bütünleşme trendi yakalamış bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızla el ele vererek, hemşerilerimizle birlikte birbiriyle kaynaşmış ve bütünleşmektedir. Bu güzel mutluluğu birlikte hep beraber başaracağız. Bor Belediyesi şehrimiz dokusuna uygun örnek çalışmaları ve birlikteliğiyle hayat bulmaya devam edecektir.

Bor ve hemşerilerimizi uygulanabilir projelerimizle bu topraklardaki değerler üzerinde Bor Şehrimizde kaynaşma ve bütünleşmenin güzel katkılar sağlayacağına inanıyorum dedi.   



Editör: TE Bilişim