Bor İlçesinde bulunan bu ilginç yaratık merak uyandırdı.



 

Bor İlçesinde Buğdüz mevkiinde bir bağda bulunan hayvan fosili merak uyandırdı.

 

Levent Güçlüer isimli Borlu vatandaş Bor ilçesi Buğdüz mevkiinde bağda çalışırken toprak altından çıkan hayvan fosili ile hayrete düştü.

 

Fosili bulan Levent Güçlüer, “ Geçtiğimiz hafta sonu Abimle birlikte bağımızda kürekle belleme yapıyorduk, bu sırada toprak altından bir fosil çıktı ben önce kertenkele veya kuş fosili zannettim. Ancak fosilin kafasının şekli dikkatimi çekti. Kafası dinazor kafasına benzeyen fosilin tırnakları çok uzun  4 ayağının olduğunu fark ettim. Ön ayakları daha kısa, arka ayakları ise daha uzun olduğunu fark ettik, bizim bildiğimiz kuşlar, iki ayaklı ve kafası da bu şekilde değildi. Şaşırdık incelenmesi için Niğde Üniversitesi’ne götürdüm burada araştırma görevlileri de bir fikre varamadı. Bazı veterinerlere gösterdim kimse net bir açıklama da bulunamadı. Bu iskeletin  ne tür bir hayvana ait olduğunu merak ediyoruz.  Son çare Niğde müzesine götürüp incelenmesi için teslim etmeyi düşünüyorum” dedi.

 

Dinozor tabir edilen ve çok çeşitli türü bulunan eski çağ hayvanlarının bilim adamları tarafından tespit edilen evrim sürecine dair araştırmalar Bor’da bulunan bu hayvan fosiline çok benziyor.

Yorum sizin!...






















Coelurosaursların (tüylü dinozorlar) soy ağacı…


Editör: TE Bilişim