Bor ilçesi Balcı Köyü’nde 2014 yılında başlayan Antep Fıstığı Projesi’nde başarı sağlandı.

Balcı Köyü girişinde yaklaşık 1000-1500 dönümlük mikro klima özelliği bulunan yabani Antep fıstığı yetişen (menengiç) sahanın bir kısmında 2014 yılında aşılama yapılmıştı. Aradan geçen iki yılın sonunda yapılan aşıların %80-%90 oranında tuttuğu ve ürün vermeye başladığı görüldü.

Çalışmalar Bor İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Gaziantep’ten Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü’nden aşılama konusunda uzman personel getirtilerek tutmayan aşıların yerine yenisi yapıldı ve çiftçilerimizin eğitimi çalışmaları sürdürüldü.

Geçtiğimiz gün  Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Burhan İleri, Balcı Köyü Muhtarı Adem Arıcı ile birlikte bu alanda incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bor Kaymakamı Abdullah Küçük: “Köydeki tüm yabani fıstık ağaçları aşılanırsa önümüzdeki birkaç sene içerisinde yıllık yaklaşık 7 milyon Türk Lirası değerinde ciddi bir gelir potansiyeli olacağı görülmektedir. Bu potansiyelin değerlendirilmesi konusunda çiftçilerimizin eğitilmesi ve çiftçilerimizin bu konuya önem vermesi gerekmektedir” dedi. 

Balcı Köyü Muhtarı Adem Arıcı 2014 yılından bu yana yapılan çalışmalara verdiği destek için Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Burhan ileri'ye teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim