Bor İlçesi eski Hükümet Konağı yıkılmış ve yerine iş merkezi yapılarak şehrin merkezi genişletilmişti. Meydanda bulunan Atatürk büstünün yeni yerinin tespiti çeşitli görüşmeler yapılmış, diğer alanların kazandırılması için yapılan çalışmaların ardından meydanın yeniden düzenlenmesi için kazma vuruldu. 

Yapılacak yeni uygulama da, Hükümet Meydanında geçen yol güzergahı değiştirilecek, yeni bir kavşak, yaya kaldırımı, yürüyüş yolu ve yeşil alan uygulaması yapılacak. Hazırlanan projenin Bor Sarı Saltuk Türbesinden başlayarak Paşa Camiiye kadar olan bölümü kapsayacağı öğrenildi. 

Bor Belediyesinden yapılan açıklama da; "Bu çalışmada Hükümet meydanından geçen yol güzergahı değiştirilerek yeni bir göbek,yaya kaldırımı,yürüyüş yolu ve yeşil alanların uygulaması düşünülmüştür.Meydan projemizle birlikte belediyemiz belediyemiz önünden Sarı Saltuk Türbesine kadarki alanın tamamında Peyzaj ve yaya kaldırım düzenlemeleri yapılacaktır.

Mevcut Atatürk Heykeli peyzaj düzenlemesi kapsamında yol ortasında kalmakta olup heykelin öncelikle yerinden kaldırılarak bu alanda yapılacak düzenleme dahilinde Atatürk'ümüze yakışır aynı bölgede uygun bir yere nakli Kaymakamlık ve Sivil Toplum Örgütlerinin görüşleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir" denildi. 

 

Editör: TE Bilişim