Milli Savunma Bakanlığı büyük şehirlerdeki acemi birliklerini Anadolu’ya taşımak için çalışma başlattı.


Haber Yorum : Selim GÖKEL - Fatma TAN


Hükümetin acemi birliklerini taşıması
 sayesinde küçük şehirlerin ekonomisi canlanacak. Acemi birliklerinin taşınması projesi  ile zaten zor durumdaki küçük illerin ekonomisi canlanacak, işsizlik azalacak, üretim artacak istihdam büyüyecek.

 

13 İLE ACEMİ BİRLİĞİ KURULACAK AMA NİĞDE YİNE YOK

Her bir acemi birlikte 10 binin üzerinde asker bulunacağı düşünüldüğünde Anadolu kentleri için iyi bir fırsat olarak değerlendirilen bu proje de acemi birlikleri kurulacak iller arasında   Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın, Uşak gibi gelişmekte olan Niğde ayarında iller var. Ama Niğde yine her şeyde olduğu gibi yine yok.

 

Mazlum ve nutku tutulmuş  bir şehir olan Niğde , tarım da, turizm de, sanayi de, hızlı trende, havaalanın da, Bor Hayvancılık Organize Sanayi’nde, Ecemiş Çayın da ve bir çok projede yok.

Aslında talihsiz bir Niğde gerçeği var…

Geçen hafta burada sormuştuk (Tıklayın) 

Niğde’de bir şey yok… Yok olan şeyi bizden başka dillendiren de yok.

Neyse konuya dönelim…

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Karsta yaptığı açıklamada askeri birlikleri büyük şehirlerden nüfusu az olan illere taşıyacaklarını söyledi.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Niğde’yi ziyareti esnasında Bor ilçesinde bulunan Şehit Nuri Pamir Kışlası’nın bir acemi birliğine çevrilmesi için talepte bulunan Niğde basınına Yılmaz "Her nereye gitsem herkesin bir askeri birlik talebi var. Ama herkes de soğuk savaş bitti artık, silahlı kuvvetler küçülsün artık diyor. Silahlı kuvvetlerimizin yeniden yapılanma çalışması var. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Suriye'ye, İran'a, Irak'a aynı anda komşu olan başka bir ülke yok. Bir Türkiye var. Bu coğrafyada bulunabilmek için güçlü bir orduya sahip olmamız lazım. Güçlü bir orduya sahip olmak için güçlü bir yapılanma gerekiyor" şeklinde yanıt vermişti.

 

 

BAKAN BOR’A DA GELMİŞ VE BU KONU SORULMUŞTU

 

Aynı Milli Savunma Bakanı bugün Kars’ta yaptığı açıklamada da "Şunu bilin ki silahlı kuvvetlerin varlığı bir ile canlılık getirir. Ben çok ile gittim ve herkes diyor ki, ’Bize acemi birliği veya usta birliği gönderin’ niye? Çünkü nerede silahlı kuvvetler varsa, orası canlıdır. Malatya’da varsa canlıdır, Konya’da varsa canlıdır. Ancak biz hep şunu söyledik; dedik ki silahlı kuvvetlerin birliklerinin büyük şehirlerde olmaması lazım. Neden? Oranın yeteri kadar nüfusu var. Dengeli bölgeler arasındaki kalkınmayı giderebilmek için farklılığı azaltabilmek için en azından büyük şehirlerde silahlı kuvvetler birliklerimizin olmaması lazım. Bunu nüfusu daha az olan illere taşımamız lazım. Genelkurmay Başkanlığımız bir master plan yapıyor. İnşallah bu çalışmadan sonra biz büyükşehirlerimizin silahlı kuvvetlerini, nüfusu daha az olan illere taşımayı düşünüyoruz. Orada da yine bölgeler arasındaki kalkınmışlığı da azaltabilmek için Batı’dan ziyade Doğu’daki illere de kaydırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

NİĞDE SİYASİ YÖNDEN FETRET DEVRİNİ YAŞIYOR

 

Yıllardır Niğde Bor ilçesinde bulunan Şehit Nuri Pamir Kışlası bünyesinde bir acemi birliği istiyor. Ayrıca Fatih Mahallesi ve iftiyan mevkiinde daha önceden taşınmış bir kışla da var. Bor İlçesi’nin acemi birliği isteği  defalarca gündeme getirdi. Niğde çevresinde bulunan illere göre çok geride kaldı ve kalmaya devam ediyor Niğde’yi hareketlendirecek böyle bir yapı bu şehrin makûs talihini döndürecek önemli bir adımdır. Buradan yetkililere, milletvekillerine, valimize, basınımıza ve kamuoyu oluşturacak herkese duyuruyoruz. Acemi birliği Niğde’ye kurulmalıdır. Altyapı vardır, geri kalmış bir şehri ekonomik ve sosyal anlamda ileriye taşımak bizlerin elinde şimdi Askeri kışla için kamuoyu oluşturma zamanıdır.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Niğde'de


Kavaklıoğlu, Bakan Yılmaz ile biraraya geldi

Savunma Bakanı Yılmaz Mehmet Güleç İlköğretim okulunu açtı



BAŞKA İLLERİN HABER SİTELERİNDEN MANŞETLER



























Editör: TE Bilişim