Bor’da elektrik kablolarının yer altına alınması işlemi sırasında kazılan yollar kapanmadı, vatandaş tozdan rahatsız oluyor.

 

 

 

Bilindiği gibi yaklaşık bir yıl önce ilçemizde elektrik kabloları MEDAŞ tarafından yapılan çalışma ile yer altına alınarak, önemli bir hizmet gerçekleştirildi. Ancak bu hizmet gerçekleştirilirken yapılan kazı çalışmalarında yollarda kazılarak bozuldu, delik deşik oldu. Fakat bozulan yollar belediye tarafından bir türlü yama yapılarak dahi olsa tamir edilmedi. İlçe halkı ve esnaf Kış aylarını çamur deryası içerisinde geçirdi; ‘’yaz gelsin belediyemiz yolları yapar, bizi bu mağduriyetten kurtarır’’ düşüncesiyle sesini çıkartmadı, sabırla bekledi. Ancak Kış ayları bitmesine, Yaz aylarına girilmesine rağmen, beklenen çalışma belediye tarafından bir türlü başlatılmadı.

 

Esnafın ve halkın tepkisi büyük

 

Yaz sıcaklarıyla birlikte bu defada toza bulanan esnaf ve vatandaşlar, bin bir ümitle işbaşına getirdikleri belediyeden  bir icraat göremeyince hayal kırıklığına uğradı. İlçenin merkezi yerlerinin, hatta belediye binasının önündeki bozulan yolların bile asfaltlanmadığına dikkat çeken esnaf ve vatandaşlar, belediye yetkililerine ateş püskürüyor.

 

Tozla birlikte hastalanmaktan korkan vatandaşlar, ‘’Yeter artık, biz canımızı yerde bulmadık. Kendimizden geçtik çocuklarımızın sağlığından endişe eder hale geldik. Tozdan bunalıyoruz, artık tozdan yollarda yürüyemez duruma geldik. Evimizden çıkmak istemiyoruz. Belediye yetkililerinden insaf bekliyoruz. Ellerindeki pamuklarla makyajı bıraksınlar, gerçek görevlerini yapsınlar’’ diye konuştular.

 

Esnaf da aynı dertten yakınarak, sattıkları gıda maddelerinin toza bulandığını, kirlendiğini belirterek ne yapacaklarını şaşırdıklarını söylediler.

 

Esnaf, ‘’Vatandaşlarımıza kirli, mikroplu yiyecek içecek satmak istemiyoruz. Çocuklarımıza yedirmek istemiyoruz. Yeter artık. Kimsenin sağlığımızla, iyi niyetimizle oynamaya hakkı yok. Bor halkı olarak bizler yüceltmeyi bildiğimiz kadar düşürmeyi de iyi biliriz. Bizi aldattıklarını sananlar kendileri aldanır’’ dediler.

  

Bor’da Sabah Gazetesi’inden alıntıdır

 

 

Editör: TE Bilişim